Skt. Hans i Voerså et tilløbsstykke

Skt. Hans i Voerså et tilløbsstykke

24. juni 2011 - kl. 0:06 - af

I stil med sidste år scorede Voerså Byudviklings støttegruppe en stor succes, da der blev afviklet Skt. Hans festligheder, på den gamle krogrund ved åen. Støttegruppen havde god hjælp fra en del medlemmer af andre foreninger i byen, der gjorde en frivillig indsats.

De mange mennesker flokkedes på broen, åens bredder, krogrunden og ved Voerså Bådudlejning.

Vejrguderne var arrangørerne venlig stemt, og trods det at Skt. Hans aften faldt på en torsdag, var der masser af mennesker på pladsen lige til lukketid.

Støttegruppen havde igen i år et flot program, hvor der var masser af aktiviteter. På pladsen blev der åbnet tidligt, og Knud Søhane spejderne solgte masser af wokmad. Et anderace på åen med små nummererede plastænder blev prøvet for første gang. 270 ænder blev lukket ud samtidig på åen, og så stod de håbefulde investorer og ventede på, netop deres satsning på en and skulle vinde racet på ca. 100 meter, hvor ænderne drev med strømmen. Fine præmier var der at vinde – blandt andet to halve slagtefærdige grise, to flotte ravsmykkesæt indfattet i sølv fra Ravfrants i Sæby, 3 x 3 flasker rødvin og 3 store vandrerygsække fra Dronninglund Sparekasse var præmierne. En enkelt person var endda så heldig at hive hele to gevinster hjem.

På pladsen var der gang i børneleg under ledelse af en voksen, og børnene gjorde flittigt brug af, den store hoppeborg.

En del publikum nød de gratis sejlture på åen i motorbåd med fører.

YA-børnene fra Voerså missionshus sang for på Midsommervisen og gav flere prøver på deres sangtalenter under ledelse af Ketty Kjær Pedersen.

Årets båltaler var det konservative byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Jens Porsborg, der fortalte om hekse og trolde samt betegnede sig selv som en ”bonderøv”, der sagde sin mening og ikke pakkede noget ind.

Efter båltalen røg heksen til Bloksbjerg fra bålet, og både med børn, der sad med fakler, var et flot syn på åen, der sluttede aktiviteterne.

Det store telt på pladsen var fyldt op til langt hen på aftenen, hvor publikum nød udsigten ved åen, og det gode vejr

Arrangørerne håber arrangementet giver et overskud, der straks doneres videre til Voerså Byudvikling, der kæmper for et kulturhus på pladsen.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skt. Hans i Voerså et tilløbsstykke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger