Ferieklar? – Bilferie uden kortforvirring

Ferieklar? – Bilferie uden kortforvirring

23. juni 2011 - kl. 15:54 - af

Snart triller masser af nordjyske familier på bilferie i Europa, men mange bliver hvert år usikre på, hvilke kort de skal have med.

Det røde kort er ikke tidsbegrænset
– For mange bilister er det op til et år siden, de sidst var på ferie i udlandet. De ved godt, de bør have SOS-kortet med, men kommer alligevel i tvivl om, hvordan det nu lige er med reglerne. Derfor ringer de til os for at få klar besked, fortæller Jens Jørgen Vinther fra GF Forsikring i Frederikshavn.

– Det røde SOS-kort udstedes, når man har en kaskoforsikring på sin bil – og det er ikke tidsbegrænset. Det er kun, hvis man har skiftet bil eller forsikringsselskab, at man skal have et nyt rødt kort. Ellers gælder det røde kort, man brugte sidste år, stadigvæk, fortsætter Jens Jørgen Vinther og understreger:

– Et nyt SOS-kort kan downloades fra gfforsikring.dk/sos. Som noget nyt kan der også hentes et rødt kort som mobilapplikation til iPhone eller Android-telefoner. Hvis familien alligevel kommer af sted uden det røde kort, er ingen dog afskåret fra hjælp. De skal blot ringe til alarmcentralen på SOS International.

De færreste har brug for grønt kort
Når man har sagt rødt kort, vil mange også sige grønt. Og det grønne kort kan da fortsat udstedes, når der er tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Men, pointerer Jens Jørgen Vinther:

– Langt de fleste danske bilister, der tager på ferie, har ikke længere brug for det grønne kort – heller ikke dem, som kun har tegnet en ansvarsforsikring på bilen. Det grønne kort skal ikke medbringes på rejser inden for EU samt i Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra. Kun på rejser uden for disse lande er det grønne kort fortsat nødvendigt.

Sundhedskort og privat rejseforsikring
– Det er også vigtigt at huske sit gule sygesikringskort, Sundhedskortet, og evt. det blå EU-sygesikringskort, siger Jens Jørgen Vinther. – Derudover bør man supplere med sin egen rejseforsikring, da det offentlige som bekendt ikke længere dækker hjemtransport, hvis man bliver akut syg eller kommer til skade under ferien i fx Tyskland, Italien eller Spanien. GF Forsikring tilbyder her en god årsrejseforsikring, dækker alle familiens rejser, uanset om transporten går med fly, tog eller bil.
– Det er vigtigt, at man har en rejseforsikring, der dækker i lige præcis de lande, man besøger på turen. Er man det mindste i tvivl om, hvordan man er dækket forsikringsmæssigt på rejsen, er det altid en god ide at ringe eller kigge ind på kontoret og få råd og vejledning, slutter den lokale forsikringsrådgiver.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ferieklar? - Bilferie uden kortforvirring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger