Udhængende træer og tunge dæksler giver problemer

Udhængende træer og tunge dæksler giver problemer

22. juni 2011 - kl. 18:43 - af

Frederikshavn Forsyning A/S overtog driften af “Tømningsordningen for hustanke i Frederikshavn Kommune” efter Frederikshavn Kommune med virkning fra 1. januar 2010. Efter en lidt turbulent start er der nu kommet mere styr på tingene, og det er vores indtryk, at mange er glade for ordningen. Dog er der fortsat nogle udfordringer på to fronter – “tunge dæksler” og “udhængende træer langs tilkørselsvejen”, udtaler Helge Lundgaard, der er ingeniør i Frederikshavn Forsyning A/S.

Tunge dæksler
Tømningsordningen omfatter 5.605 septiktanke – alle beliggende i det åbne land, hvor der ikke findes offentlig kloak. På langt de fleste ejendomme har ejerne indrettet de lokale forhold efter reglerne, så tømningsbilen umiddelbart kan tømme tanken.

På cirka 1.000 ejendomme er der problemer med dækslerne. I de fleste tilfælde er problemet, at dækslet er for tungt. Efter reglerne må det nemlig højest veje 50 kg. Reglen er begrundet i hensyn til arbejdsmiljøet for personalet på tømningsbilen samt ønsket om at gøre ordningen rationel og prisbillig.

I en række andre tilfælde består fejlen i, at dækslet ikke er ført op i niveau. Begge typer fejl giver anledning til tunge og uhensigtsmæssige løft for personalet på tømningsbilen.

Forsyningen skriver nu til de ejere, hvor forholdene ikke er i orden og opfordrer dem til at få udskiftet dækslet eller ført det op i niveau.

Udhængende træer langs tilkørselsvejen
Der er konstateret gentagne problemer med udhængende træer langs tilkørselsvejen – særligt er det galt i sommerhusområderne. Træerne bevirker, at tømningsbilen ikke kan komme frem og tømme septiktankene. Forsyningen opfordrer derfor ejerne til at være opmærksomme på at få skåret træer og buske ned, så tømningsbilen kan komme frem uden at ødelægge spejle og udstyr.

I det tidlige forår skrev Forsyningen til en række grundejerforeninger og bad dem være opmærksomme på problemet. Det har faktisk hjulpet – mange sommerhusejere har allerede været ude med sav og saks, og fjernet de generende grene og træer, men der er fortsat problemer andre steder, fortsætter Helge Lundgaard.

Der opkræves betaling for forgæves kørsel, hvis tømningsbilen ikke kan komme frem på grund af udhængende træer.

Ny praksis for sommerhuse
Mange sommerhusejere har henvendt sig til Forsyningen og gjort opmærksom på, at deres sommerhus har et lavt årligt vandforbrug, og at det derfor ikke er nødvendigt at tømme septiktanken hvert år. Forsyningen har taget kritikken til efterretning og har ændret tømningsfrekvensen for sommerhuse generelt, så sommerhuse fra 1. januar 2011 kun tømmes hvert andet år.

I praksis har Forsyningen opdelt kommunen i to distrikter – “nord” og “syd”. I norddistriktet, der går fra Skagen til Strandby, tømmes tankene de ulige år. I syddistriktet, fra Frederikshavn til Sæby, tømmes tankene de lige år.

Tilfredse kunder
Forsyningen samler på tilfredse kunder. Derfor er vi glade hver gang en grundejer ringer til os – det er nemlig en mulighed for at få aftalt, hvor tømningsbilen skal holde, hvor dækslet ligger placeret, hvor tømningsattesten skal afleveres samt få et telefonnummer, hvor vi kan træffe ejeren.

Flere kunder har været utilfredse med, at tømningsattesten bliver lagt i sommerhusets postkasse. Det problem har vi nu løst ved at kunden kan vælge i stedet at få tømningsattesten sendt på e-mail. Kontakt i givet fald Forsyningen eller Forsyningens entreprenør, Stæten, slutter Helge Lundgaard.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udhængende træer og tunge dæksler giver problemer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER