Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

21. juni 2011 - kl. 7:51 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Nationalbanken nedjusterer vækstudsigter

Danmark
Nationalbanken udsendte i sidste uge kvartalsoversigten for 2. kvartal, som indeholder en opdateret prognose for dansk økonomi. Nationalbanken nedjusterer sit vækstskøn for i år til 1,7 % fra tidligere 1,9 %. Hovedårsagen til nedjusteringen skal findes i det faktum, at BNP noget overraskende faldt i årets 1. kvartal. Det uventede fald i BNP vil også give os anledning til at nedjustere vores skøn for væksten i år fra nuværende 2,1 %, når vi om nogle uger udsender vores opdaterede prognose for dansk økonomi. Derudover er det værd, at lægge mærke til, at Nationalbanken kraftigt opjusterer sit skøn for inflationen i år. Den venter nu inflation i 2,9 % i år fra 2,4 % i sin seneste prognose. Det nye skøn flugter med vores skøn for inflationen og tager dermed bedre højde for den store stigning i inflationen vi har set i løbet af første halvdel af året hvilket de høje oliepriser primært har været skyld i.

Renter
Den europæiske gældskrise ulmer stadig og har formentlig belastet pengemarkederne, hvilket har øget det nedadrettede pres på renterne. Der kom kun få nøgletal fra Europa i sidste uge, men skuffende regionale indikatorer fra USA, som tyder på endnu en svag ISM-rapport den 1. juli, lagde et nedadrettet pres på de korte renter ikke blot i USA, men også i Europa. De lange europæiske renter falder fortsat, da markedsforventningerne om yderligere renteforhøjelser fra den Europæiske Centralbank (ECB) er udskudt. Markedet regner stadig med en renteforhøjelse i juli, og der skal formentlig noget ganske ekstraordinært til, for at ECB ikke forhøjer renten om ca. tre uger. Ud over juli regner markedet med en renteforhøjelse (til 1,75 %) i begyndelsen af 2012. I denne uge vil usikkerheden vedrørende den græske gældskrise fortsat tiltrække sig stor opmærksomhed fra markederne. Derudover kan de reviderede Ifo- og PMI-tal tiltrække sig en vis opmærksomhed – især hvis de skuffer – da de ville være en bekræftelse af den afmatning, som også rammer Europa.
Den Amerikanske Centralbank (Fed) vil formentlig udtale sig mere forsigtigt om vækstudsigterne, men fortsat forvente en moderat bedring ved sit møde denne uge. Der vil ikke være tegn på, at Fed vil tage hul på en tredje runde kvantitative lempelser. Kerneinflationen er for høj, og Fed har behov for mere tid for at se, om økonomien retter sig i 2. halvår. Men de vil anvende den sædvanlige retorik om, at de vil gøre det, der er nødvendigt, for at støtte bedringen og sikre, at inflationsmålet opfyldes. Markedet venter ikke en renteforhøjelse fra Fed før december 2012. Vi mener, at det vil være vanskeligt at udskyder renteforhøjelser fra Fed yderligere uden at tage hul på diskussionen om en tredje runde kvantitative lempelser. Risikoen hælder derfor mod højere renter, da der forventes bedre nøgletal i de kommende måneder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER