I brintbil til naturfagsprøve på forsøgsbasis

I brintbil til naturfagsprøve på forsøgsbasis

19. juni 2011 - kl. 10:05 - af

Som det er tilfældet for alle landets afgangselever i grundskolen, sveder efterskoleeleverne på Hørby Ungdomsskole i disse uger også over afgangsprøver, hvor der skal et antal møder til ved det grønne bord, inden der kan blive tale om sommerferie.

Inden for det naturfaglige område i 9. klasse har Hørby Ungdomsskole af Undervisningsministeriet i år fået lov til afprøve et forsøg, hvor naturfagslærere i 9. klasse – Morten Hedegaard Kristensen og Jesper Ejnar Jensen – har udarbejdet en prøveform, der samler fagene biologi, geografi og fysik/kemi i en mundtlig prøve i et arbejde med at bidrage til udviklingen af folkeskolens afgangsprøver.

Lærerne vælger på baggrund af undervisningen og kravene til 9. klasse et antal emner ud, som eleverne et døgn inden prøven trækker et af. Det følgende døgn bruges så til den teoretiske og praktiske forberedelse af prøven, hvor eleverne læser i bøger, henter informationer på Internet, og opstiller forsøg.

Kasper Thomsen fra Hjørring havde til sin prøve medbragt en brintbil og skulle fortælle om brintenergi og dens anvendelsesmuligheder. På den måde blev ’vand’ det gennemgående i Kaspers fremlæggelse. Det hele handlede om brintenergi, hvori vand spiller en væsentlig rolle, og Kasper fik gennem dette knyttet prøves tre fag sammen. Da han snakkede om vand i forhold til fotosyntensen, var han i biologien, da han snakkede vands kredsløb var han i geografien, og da han snakkede om udviklingen af brintenergi, var han inden for rammer af fysikfaget.

Hørby Ungdomsskole har sidste prøvedag mandag den 20. juni. Herefter handler det om afslutning af skoleåret, hvor der bl.a. venter eleverne en tur til Rønde, hvor alle tilbringer et par døgn af afslutningsugen, inden de sidste timer af skoleåret tilbringes hjemme i Hørby med fest fredag aften og dimission lørdag den 25. juni som det endelige punktum for skoleåret 2010/11.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I brintbil til naturfagsprøve på forsøgsbasis' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger