Endnu to hjertestartere på plads i Sæby

Endnu to hjertestartere på plads i Sæby

18. juni 2011 - kl. 19:47 - af

Skulle man komme i den ulykkelige situation at få hjertestop i Sæby, er hjælpen nær.

Sidst er der denne lørdag formiddag opsat endnu en hjertestarter, denne gang på Sæby Torv i hjørnet ved Nordjyske Banks døgnboks.

Det er på initiativ fra Sct. Georgsgilderne at hjertestarteren er kommet op og i samarbejde med bl.a. Nordjyske Bank og Sæby Handelstandsforening.

Mange er måske i tvivl om, hvordan man betjener sådan et apparat, men det blev der også rådet bod på, da en underviser fra beredskabet gav et grundkursus i byens nye livsreddende foranstaltning. Fra scenen på Torvet kunne tilskuerne høre, at alle kan betjene en hjertestarter, da den fortæller, alt hvad man skal foretage sig, så intet kan gå galt – tværdigmod. Mange har måske den opfattelse, at de kunne skade mere end gavne, men det er bestemt ikke tilfældet, da apparatet ikke vil støde, hvis der ikke er tale om hjertestop.

Flere af byens forretningsdrivende og deres personale har dog på et tidligere tidspunkt sagt ja tak til et kursus i brugen af hjertestarteren og ligeledes en opfriskning af de mest basale ting omkring førstehjælp, såsom hjertemassage og indblæsning i forbindelse med hjertestop.
Så når apparatet nu er hængt op, kan rigtig mange betjene den sikkert og hurtigt, hvilket giver tryghed til byens borgere og de mange turister, der gæster Sæby hvert år.

Sidst men ikke mindst er der i den forgangende uge ligeledes opsat en hjertestarter ved is kiosken på Sæby Havn, således at de mange der færdes der, incl. de mange sejlere kan føle sig trygge, fortæller indehaveren af iskiosken Erik Schak til SaebyAvis.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu to hjertestartere på plads i Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER