40 Nye gæstepladser på Sæby Havn

40 Nye gæstepladser på Sæby Havn

16. juni 2011 - kl. 14:28 - af

På gårsdagens møde i Økonomiudvalget, valgte man at tiltræde indstillingen om en tillægsbevilling til etablering af gæstepladser på Sæby Havn.

Sæby Havn foreslår, at eksisterende havneareal nyindrettes således, at der ved udnyttelse af del af yderhavnen og ved etablering af pælepladser i inderhavnen opnås en kapacitetsforøgelse på ca. 40 gæstepladser. Kundegrundlaget vurderes at være til stede, og havnen kan med fordel udnyttes på en bedre måde og samtidig finansiere de nødvendige investeringer.

Der har længe været efterspørgsel på flere pladser i Sæby Havn. Kommunen arbejder således samtidig med et havneudvidelsesprojekt, hvor der i år forventes igangsat lokalplanlægning for arealerne omkring det gamle værftsområde – nærmere defineret af Plan- og Miljøudvalget. Senere forventes igangsat planlægning for ”Havneøen” – et boligprojekt, der samtidig indeholder en egentlig lystbådehavn.

Etableringen af nye gæstepladser i Sæby vil supplere denne udvikling, og kan være med til at fastholde de sejlere, der står på venteliste til en fast plads i Sæby Havn. De sejlere, der ønsker en fast plads, tilbydes en midlertidig plads i gæstehavnen, indtil der kan anvises fast plads i den nye lystbådehavn, der etableres i projekt ”Havneøen”.

Den samlede anlægsinvestering forventes overslagsmæssigt at blive kr. 5,5 – 6,0 mio. kr.

Investering i de nye gæstepladser forventes at give en merindtægt på ca. 470.000 kr. årligt til finansiering af lånoptagelsen.

4 kommentarer til “40 Nye gæstepladser på Sæby Havn” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “40 Nye gæstepladser på Sæby Havn”

  • Flemming Christensen

    Jeg mener at der i den sammenhæng skal laves et nye slæbested i yderhavnen for at give bedre plads til sejlere end der er pt ved det nuværende sted. Det vil også give en masse muligheder for extra parkeringspladser. Det nye slæbested kunne ligge ved siden af redningsstationen i yderbassinet. Det vil betyde langt bedre forhold for brugerne ikke mindst med hensyn til parkering af bilen og bådtraileren.

  • Kim Hybholt Sørensen

    Det vil jeg give Flemming ret i. Det er ganske umuligt at komme helt over til slæbestedet med bådtrailer. Og hvis man kan komme derover, så er der ingen steder at parkere med traileren. Og det gør det heller ikke nemmere, når der bliver afholdt forskellige festligheder på pladsen ved slæbestedet. Vi kom derned engang, hvor vi blev bedt om at køre igen, da der skulle være en fløjte og blæse-koncert. Få nu flyttet det slæbested, så man ikke skal køre igennem HELE havneområdet, for at få båden i vand!!!!!!!!!!

  • Jeg mener at hele havneområdet fra det gule hus og op til Cafe smeden burde laves til bilfri område, i sommer perioden, og kun kørsel med afgang til slæbested.

  • Mette Gregersen

    Kære Arne – det har vi skrevet om i flere år nu, så vi er enige med dig 🙂 Bilerne væk fra havnen om sommeren.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '40 Nye gæstepladser på Sæby Havn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER