Har I tænkt på at blive plejefamilie?

Har I tænkt på at blive plejefamilie?

9. juni 2011 - kl. 13:02 - af

I Danmark er der ca. 6000 børn anbragt i familiepleje, fordi de af forskellige grunde ikke kan bo hos deres familie. Fælles for alle disse børn er, at de har brug for kompetente voksne, der kan bidrage med den nødvendige støtte og omsorg. Noget af det mest afgørende for om en anbringelse i en plejefamilie lykkes er at barn og familie ”passer sammen”. I Frederikshavn kommune er vi derfor interesseret i at være i kontakt med mange forskellige familier som har både overskud og evne til at være pleje eller aflastningsfamilie for et barn eller en ung.

Bliv plejefamilie
Med jeres familieliv som vigtigste redskab kan I som plejefamilie skabe nærhed, trygge rammer og støtte for et barn.
I skal være voksne, der kan holde til lidt af hvert. Holde til og af børn og unge, der i perioder kan kræve meget. Og til frustrationer og udfordringer, der i perioder kan fylde meget i familielivet.

Bliv aflastningsfamilie
Aflastningsfamilier er familier med lyst og overskud til et ekstra barn i deres hjem. Barnet eller den unge bor oftest hos aflastningsfamilien hver 2. eller 3. weekend, måske også en hverdag i ugen eller på kortere ferieophold.
Som aflastningsfamilie bliver man et vigtigt supplement til barnets egen familie.

Eller bliv projektplejefamilie
Som projekt plejefamilie skal I være rustet til at modtage omsorgs og støttekrævende børn og unge, som kan have store følelsesmæssige og adfærdsmæssige vanskeligheder. Derfor skal I gerne enten have erfaring med at have børn i pleje eller have en relevant uddannelse.

Informationsmødet
På mødet vil du høre mere om hvad det vil sige at være pleje eller aflastningsfamilie. Personale fra Familieplejefunktionen ved Frederikshavn kommune vil fortælle om i hvilke situationer man vælger at anbringe i familiepleje, og om hvad man som familie skal overveje før man tager beslutningen. Vi vil også informere om hvilke krav der stilles for at kunne blive plejefamilie, og om hvordan man bliver godkendt og ansat.
I vil også møde en erfaren plejemor som kan fortælle om de erfaringer hun og familien har med at være plejefamilie igennem mange år, og I vil møde en aflastnings mor der også har masser af erfaring at øse af.

Tilmelding er IKKE nødvendig. Hvis I ikke har mulighed for at deltage men gerne vil høre mere så kontakt os på telefon 9845 5149 eller  9845 5148 eller 9845 5923.

2 kommentarer til “Har I tænkt på at blive plejefamilie?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Har I tænkt på at blive plejefamilie?”

  • Hvor bliver informationsmødet afholdt?

  • Inger Frølner

    Det har i de sidste par dage stået på forsiden af kommunens hjemmeside. Mødet bliver afholdt i Manegen Sæby d. 21. juni.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Har I tænkt på at blive plejefamilie? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER