Boligejere med fast rente slipper….

Boligejere med fast rente slipper….

5. juni 2011 - kl. 13:12 - af

….. billigere end flekslånere. Boligejere, der sidste år valgte at konvertere deres boliglån til et 4 procents fastrentelån uden afdrag, har på kun ni måneder oparbejdet en kursgevinst i omegnen af 60.000 kroner for hver million, de har lånt. Dermed er boligejere med fastrentelån sluppet langt billigere end boligejere med de ellers så populære flekslån.

Spar Nord anbefaler boligejerne at beholde fastrentelånet og afvente endnu bedre kursniveauer før konvertering.

Selv om et fastforrentet obligationslån på 4 procent er langt dyrere i rente end et 1-årigt flekslån, så er det alligevel billigst at have fast rente. Det viser en beregning gennemført af Spar Nord, der har sammenlignet de samlede udgifter på de to lån siden sidste års konverteringsbølge i foråret og sommeren og frem til i dag.

Hvis både renteudgifter og kursgevinst tages med i betragtning, så har boligejere med 4 procents lån de seneste ni måneder tjent knap 35.000 kroner per lånt million. Det svarer til knap 3.900 kroner hver måned.

Den tilsvarende beregning for boligejere med et 1-årigt flekslån viser en samlet udgift på cirka 10.500 kroner per lånt million.

Resultatet er, at hvis de to typer lån indfries i dag, er boligejeren med flekslånet godt 45.000 kroner per million dårligere stillet end boligejeren, der indfrier et fastforrentet lån på 4 procent. Og det til trods for, at den 1-årige rente i sammenligningsperioden har ligget på kun 1,33 procent.

– Der sker det, at gældens størrelse falder, når kursen på lånet falder, og det sender en kursgevinst videre til boligejere, der har valgt de traditionelle, fastforrentede lån, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm. – Og selv om man tager udgifter til konvertering med i beregningen, så er boligejere med et fastrentelån stadig sluppet langt billigere end flekslånerne, fortsætter han.

Martin Lundholm understreger, at det endnu for tidligt at gå ud af fastrentelånet, idet han forventer, at kursgevinsten vil forsætte med at vokse i den kommende tid.

Med på fastrente-vognen

Som markedet tegner sig i øjeblikket, er der ifølge Martin Lundholm ikke udsigt til, at boligejere lige foreløbig får mulighed for at få fingre i et 4 procents obligationslån til samme gode kurs som sidste år. Derimod ligger det tilsvarende lån på 5 procent lige nu meget attraktivt.

– De boligejere, der ikke nåede med på fastrente-vognen sidste år, kan med fordel overveje et fastrentelån på 5 procent, som lige nu er i attraktiv kurs. Det bliver naturligvis aldrig så godt, som hvis man tog 4 procents lånet sidste år, men det giver trods alt sikkerhed for renteudgiften og mulighed for at opnå en kursgevinst, når kursniveauerne forventeligt fortsætter den faldende trend, siger Martin Lundholm

Martin Lundholm oplyser videre, at der ikke på samme måde er mulighed for at opnå en kursgevinst med et rentetilpasningslån, fordi det automatisk udløber til kurs 100.

Om Spar Nord

Med 280.000 kunder og cirka 1.500 medarbejdere er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boligejere med fast rente slipper…. ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger