Husk det traditionsrige marked på Hedebo Camping

Husk det traditionsrige marked på Hedebo Camping

4. juni 2011 - kl. 17:49 - af

Det er ikke nogen nyhed, at der i Pinsen er marked på Hedebo Camping i Sæby, tværtimod er det en tradition, der har rødder i USA, og som blev startet her tilbage i 70, fortæller Erik, Lejerchef på Hedebo.
Der er rigtig mange, der deltager hvert år, fortæller Erik videre, alle kan i princippet være med. Så bugner garagen eller kælderen af ting, der kan sælges, er her muligheden. Alle, der ligger på pladsen, dog mest i ”hovedgaden” er med, og dem der kommer udefra, kan købe stadeplads nede ved vandet og til en overkommelig pris.
Så en hyggelig pinse er i vente, og alle pladserne til campingvogne og stadepladser til markedet er for længst optaget, så der bliver tryk på, slutter Erik.
Markedet foregår som sagt i pinsen, lørdag og søndag, den 11. og 12. juni fra kl. 10-17.

Hedebo har 320 helårlige fastliggere og 460 i forsæsonen. Det er fastliggerne, der danner grundlaget for eksistensen af pladsen og faktisk bliver der stadig flere, der ønsker en fast plads.
Nordjylland er blevet en blindtarm siden Storebæltsbroens komme i år 2000, og det har gjort, at den trafik der førhen var til og fra Nordjylland og til færgerne i Frederikshavn, er blevet voldsom reduceret, hvilket alle her boende kan bevidne. I dag er hovedparten af alle campisterne på Hedebo danskere, og antallet af turister er stadig faldende, desværre for både campingpladserne i området og bestemt også for byen.

En anden årsag til nedgangen i turisttallet, er den stadig større ulighed, der er for turister i de forskellige lande. Danmark kan ikke hamle op med eksempelvis Sverige, der på turisme kun har 12% moms og Tyskland med bare 7%. Dette er en væsentlig årsag til tingenes tilstand, og gør det bestemt ikke lettere at drive turistvirksomhed i Nordjylland og i resten af Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husk det traditionsrige marked på Hedebo Camping ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger