Et spændende besøg på PMU i Sindal

Et spændende besøg på PMU i Sindal

4. juni 2011 - kl. 0:04 - af

Søsterloge nr. 54, GRY (Odd Fellow logen) Frederikshavn har netop afsluttet en travl forårstermin med en sommerudflugt. Der deltog bl.a. logesøstre fra Sæby, Sindal, Skagen og Frederikshavn.
Turen gik først til et lille mikrogartneri som er beliggende i Tolne skovs pragtfulde natur. Projektet startede som et af Tolne efterskoles projekter til undervisning af sent udviklede unge mennesker, der her får mulighed for at lære betydningen af at stå op om morgenen, at samarbejde og deltage i mange af fagets forskellige arbejdsopgaver. De fleste planter sælges på auktion og til grossister, men også til kunder der kommer i væksthuset. bl.a. er der gamle stueplanter, som ”Mormors blomster”, duftende pelargonier, ”ørepineblomst” og ”mor og barn”.

Dernæst gik turen til PMU (Praktisk Medhjælper Udvikling) der er en selvejende institution i Sindal, hvor forstander Konrad Andreasen fortalte om de mange forskellige arbejdspladser og værksteder, hvor unge mennesker mellem 18 og 25 år kan få afprøvet deres færdigheder. På de forskellige værksteder tager man udgangspunkt i det enkelte menneske, prøver at give dem selvtillid, kærlighed og tro på at alle mennesker er gode til noget.

“Det er PMU’s formål at etablere uddannelser for bogligt svage unge, der ikke kan udnytte de øvrige erhvervsuddannelsestilbud, alt i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning for området.” Sådan formuleret i PMU’s vedtægter.
Det er PMU’s mål gennem en styrkelse og øget arbejdstræning på egne værksteder at arbejde for at sikre målgruppen optimale muligheder for at fungere i samfundet, hvad angår arbejde, bolig og fritid.

Med udgangspunkt i “det hele menneske” skal PMU i sit virke og arbejde tage udgangspunkt i den enkeltes evner, muligheder og behov.
Gennem en målrettet indsats bl.a. ved etablering af arbejds- og erhvervsmodnende forløb samt brugen af eksterne praktikker skal PMU bidrage til, at den unge i mødet med det omgivende samfund kvalificeres til at være aktiv deltager i og bruger af et demokratisk samfund.

Forudsætningerne for at PMU’s arbejde lykkes er, at vi løbende er i dialog og i tæt samarbejde med den unge og dennes familie, med myndigheder og politikere og med de bevægelser og foreninger, der arbejder for vores målgruppe. Således kan vi skabe og tilvejebringe de nødvendige ligeværdige muligheder og rammer for vores unge.

Efter det meget interessante foredrag sluttede søstrene af med en dejlig middag som de unge havde tilberedt under ledelse af kok Henrik Jensen.

Det 1ste. arbejdsmøde i den nye sæson bliver den 13. september. Man kan læse om søsterloge nr. 54, Gry på Odd Fellow Logens hjemmeside.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et spændende besøg på PMU i Sindal' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER