Sæbygardens amerikanske sommer

Sæbygardens amerikanske sommer

3. juni 2011 - kl. 7:49 - af

Sæbygarden har ikke tid til at tænke på sommerferie i år. Der er mange oplevelser og koncerter forude – både i Sæby, men også i år drager orkestret på rejse.

3 ugers turné i USA
Det er naturligvis årets begivenhed for Sæbygarden. Den 13 juli drager orkestret med 45 medlemmer på en 3 ugers turné rejse i de amerikanske stater Michigan, Illinois og Wisconsin.

Kontakten til og samarbejdet med den amerikanske organisation Blue Lake Fine Arts Camp (BLFAC) har 4 gange tidligere bragt Sæbygarden til USA og nu er det altså tid igen. BLFAC er en stor organisation som favner mange kunstarter, heriblandt musikken. Dygtige unge amerikanske musikere kan få flere ugers ophold og uddannelse i “campen” beliggende ved søen Blue Lake i Michigan. Herud over har BLFAC store udvekslingsprogrammer med grupper og orkestre fra Europa. Og i den forbindelse har Sæbygarden i mere en 30 år haft samarbejde med BLFAC.

Sæbygardens medlemmer skal besøge 4 byer, give koncerter og indkvarteres i private hjem. Det giver muligheder for masser af personlige oplevelser. Medlemmerne får en masser oplevelser med de amerikanske værter og mange fælles arrangementer bliver arrangeret i løbet af rejsen.

Take off koncert
Sæbygarden spiller en Take Off Koncert på Sæby Torv lørdag den 9. juli. Her vil Sæbygarden spille al musikken orkestret tager med til USA. Og det bliver en fest i moderne musik og røde uniformer. Vi vil præsentere alle numrene og håber at rigtig mange Sæbynitter møder frem og vil nyde musikken.

Amerikansk besøg i Sæby
Men inden orkestret begiver sig over Atlanten, er det Sæbygarden der er værter for et stort amerikansk orkester fra Blue Lake Fine Arts Camp. Så er udvekslingen komplet. Fra den 19.-21. juni gæster amerikanerne Sæby, hvor Sæbygardens medlemmer skal fremvise Sæbys fortræffeligheder. Sammen med værtsfamilier og Sæbygardens medlemmer bliver det et par rigtig hyggelige og helt sikkert også oplevelsesrige dage.

Mandag aften den 20. juni vil Sæbygarden arrangere en “put-luck” i Manegen. Det er det amerikanske udtryk for et sammenskudsgilde. Her bringer værtsfamilierne mad med som Sæbygarden og det amerikanske orkester spiser sammen. Efterfølgende, kl. 19.30 spiller amerikanerne en offentlig koncert, som man kan opleve for en beskeden entré. Sæbygarden har arbejdet sammen med Biblioteket, Svømmehallen og Manégen – også kaldet Torvegruppen omkring dette arrangement.

Tirsdag eftermiddag rejser orkestret videre på sin Europa-tourne

Sæbygarden til Sct. Hans Aften
Heller ikke i år bliver Sct. Hans Aften, torsdag den 23. juni på havnen i Sæby uden Sæbygardens festlige deltagelse. Som tidligere år marcherer Sæbygarden gennem byen. Efterfølgende spiller orkestret koncert og senere på aftenen til fællessang i forbindelse med båltalen.

Sommerfest i Gærum
Men allerede nu på søndag den 5. juni kan man høre Sæbygarden. Det sker i Gærum i forbindelse med KFUM spejdernes årlige sommerfest og loppemarked. Sæbygarden marcherer fra Mosevej i Gærum kl. 13.00 og gennem byen ud til spejdernes hytte. Her hejses flaget til trommevirvel og Sæbygarden slutter af med et par numre. Dette er en af Sæbygardens hyggelige ture som vi sætter pris på og det bliver en rigtig hyggelig eftermiddag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbygardens amerikanske sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger