Knap 400.000 kroner i støtte til Nellemanns Have

Knap 400.000 kroner i støtte til Nellemanns Have

2. juni 2011 - kl. 10:39 - af

Det er Realdania der er klar med støttekroner, der kan give ny grokraft til Nellemanns Have.

En stor gruppe engagerede ildsjæle har gennem flere år arbejdet for at føre Nellemanns Have i Sæby tilbage til fordums pragt. Med støtte fra Realdania bliver der nu udarbejdet en bæredygtig udviklingsplan, som skal sikre havens fremtid som lokalt samlingspunkt og regionalt udflugtsmål.
En unik have og Nordeuropas største samling af paradisæbletræer var ved at gro til i selvsåede buske og træer, da en gruppe frivillige ildsjæle i Nellemanns Haves Venner i 2008 gik i gang med at tynde ud, rydde op og plante nyt for at genetablere den have, landinspektør Nic. Nellemann anlagde tilbage i 1925.

Nu får havens ejer, Nic. Nellemanns Fond, støtte fra Realdania til en forundersøgelse og en udviklingsplan, der skal understøtte de frivillige ildsjæle i deres arbejde med at fremtidssikre haven. Planen skal skitsere, hvordan haven kan drives på et bæredygtigt grundlag, og målet er at sikre havens naturmæssige, landskabsarkitektoniske og kulturhistoriske værdier, så haven forbliver en attraktion, der kan tiltrække både lokale og besøgende udefra.

– De analyser, vi nu får foretaget, giver os et helt centralt værktøj til at afgøre, hvilken udviklingsretning haven skal tage, og hvordan vi får skabt en økonomisk bæredygtig drift for fremtiden. Derfor er vi glade for, at Realdania har givet penge til at få lagt en udviklingsplan, siger såvel Ole Rørbæk Jensen, der er formand for Nic. Nellemanns Fond som Hugo Weesgaard, der er bestyrelsesmedlem i fonden og koordinator for udviklingen af projektet.

Realdania ønsker med sin støtte at bidrage til, at genskabe fin have på et bæredygtigt grundlag til glæde for lokalmiljøet og de mange engagerede ildsjæle.

– Det er imponerende at se det store lokale engagement i at vedligeholde og drive Nellemanns Have. Vi vil gerne være med til at støtte op om et projekt, der både har stor lokal betydning, og som er med til at tiltrække besøgende udefra, siger projektleder i Realdania Anne-Mette Gjeraa.

Undersøgelsen gennemføres af Niras og i dialog med lokale aktørgrupper, brugergrupper, kommunale og regionale repræsentanter mv.

Fakta om Nellemanns Have
Nellemanns Have ligger i Sæby i Vendsyssel. Haven er anlagt i 1925 af landinspektør Nic. Nellemann. Frem til 1969 blev haven løbende udvidet, og den 70.000 kvadratmeter store have rummer Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Haven ejes i dag af Nic Nellemanns Fond, som Nic. Nellemanns søn Ib Nellemann oprettede i 1977.

I 2006 oprettede lokale kræfter foreningen Nellemanns Haves Venner, som bidrager til havens fortsatte drift og beståen. Haven modtager desuden et tilskud til grøn drift fra Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Knap 400.000 kroner i støtte til Nellemanns Have ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger