Børnehaven Stationsvej ramt af Cirkusfeber

Børnehaven Stationsvej ramt af Cirkusfeber

1. juni 2011 - kl. 0:29 - af

I 3 uger har børnehaven Stationsvej stået på den anden ende. 16 børn, der forlader børnehaven 1. juni for at begynde i SFO, har været i færd med at forberede den helt store cirkusforestilling. Alle 16 børn har været så engagerede i projektet, at de ikke har kunnet nøjes med at optræde med et nummer, men måtte ha tildelt hele 3 numre. Det betød da også, at forestillingen kom til at vare lidt over en time og kom til at præsentere artister som: Akrobater, klovne, stærke mænd, cirkusprinsesse med heste, løvetæmmer med tigre og løver, linedansere, tryllekunstner med assistent, fakir med mavedanser, hulahoppiger, sjove dansere med ansigter på maverne, et kæmpe rockband bestående af alle 16 børn og så selvfølgelig chefen for hele forestillingen: Cirkusdirektøren.

En tradition i børnehaven
Det er ikke første gang børnehaven Stationsvej laver cirkus. Det har været en tradition i mange år, at de ældste børn, der skal begynde i skole efter sommerferien, laver en cirkusforestilling, som først vises som generalprøve for den yngste børnegruppe og dernæst som premiere for forældrene. Premieren blev således afholdt den 26. maj som en aftenforestilling med efterfølgende spisning, hvor forældre, børn og personale hyggede sig sammen. Denne aften er en ganske særlig aften, hvor der bliver sagt farvel og tak for 3 gode år i børnehaven. Børnene får også udleveret et diplom for deres deltagelse i børnehavelivet og det kan ikke undgåes at både forældre og personale ind imellem får en lille klump i halsen.

Kæmpe succes
Projekt cirkus endte også denne gang med at blive en kæmpe succes. Men det er utrolig vigtigt, at børnene får tildelt lige præcis de roller, de føler sig hjemme i. Når projektet starter op, afprøver alle børn forskellige roller og bliver klædt ud i forskellige kostumer, så de kan mærke på egen krop, hvilken rolle de har det bedst med. Det kan sagtens ske, at et barn, som f.eks. egentlig gerne vil være klovn, ændrer mening, når først det får klovnetøjet på. Det kan godt være, at man synes, at klovnen er sjov, men ikke selv kan identificere sig med det at være klovn, når man klædes ud som en.

Når de forskellige roller er blevet afprøvet i løbet af projektets første dage, vælger børnene selv hvilke roller de vil optræde med. Skulle der være et barn, som ikke rigtig har lyst til at være nogen af de roller, der er blevet præsenteret, så er det på det tidspunkt, vi må til at være kreative. Er det en dreng, kan han som regel overtales til et cowboynummer eller karatenummer. Er det en pige, kan hun måske overtales til at blive engel, tornerose eller måske en, der kan lave store sæbebobler.

Det skete dog ikke denne gang, at der skulle tænkes i andre kreative cirkusnumre. Der var ikke en eneste af de 16 børn, der værgede sig ved at skulle optræde, hverken for hinanden eller for deres forældre.

Vigtigt at børn optræder
Og hvorfor er det så, så vigtigt at få børn til at optræde?

Enhver, som overskrider sine egne grænser og får succes med det, får styrket sin selvtillid og får et større selvværd. Børnene får en positiv oplevelse med det at stå frem – en utrolig vigtig evne at ha`i et samfund, der kræver mere og mere af den enkelte. Desuden styrker det fællesskabsfølelsen og øger samarbejdet –  både blandt børn og voksne. Børnene ser hinanden i nye sammenhænge og hvem ved – måske opstår der nye venskaber, for det er rigtig sjovt at lave cirkus. Der grines utrolig meget – også af hinanden – på en god måde.

Findes der noget bedre at få tiden til at gå med, end at lave cirkus?

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehaven Stationsvej ramt af Cirkusfeber ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger