Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

31. maj 2011 - kl. 10:24 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden fortsætter ned

Danmark
Arbejdsmarkedet var i fokus sidste uge. Fredag blev tal for ledigheden for april måned offentliggjort. Tallene viste, at ledigheden er faldet med 2.900 personer, så der nu er 157.500 ledige svarende til 5,8 % af arbejdsstyrken. Ledigheden er nu samlet set faldet med omkring 12.000 personer siden toppen sidste år. Der er nu ingen tvivl om, at ledighedskurven for længst er knækket. Ser vi fremad, venter vi, at den økonomiske vækst er nået et niveau, som understøtter et yderligere fald i ledigheden. Arbejdskraftundersøgelsen viste til gengæld at beskæftigelsen faldt med omkring 1.000 personer i 1. kvartal. Det er skuffende, at de seneste måneders faldende ledighed ikke har udmøntet sig i højere beskæftigelse, hvilket betyder, at der er folk, der har trukket sig ud af arbejdsstyrken. En mindre arbejdsstyrke begrænser mulighederne for økonomisk vækst. Vi vil dog vente med at drage nogle endelige konklusioner, før vi får de officielle beskæftigelsestal, når nationalregnskabet for 1. kvartal bliver offentliggjort i næste uge. Konjunkturbarometret har de seneste måneder vist, at en overvægt af virksomheder nu har positive forventninger til den fremtidig beskæftigelse. Vi forventer derfor, at beskæftigelsen i løbet af 2011 og 2012 vil stige med små 20.000 personer.

Renter
Den europæiske gældskrise kører videre for fuld kraft, efter at Fitch i fredags nedjusterede kreditvurderingen for Grækenland med endnu tre nøk. Standard & Poor’s advarede lørdag om, at de måske nedjusterer Italiens kreditvurdering pga. lav økonomisk vækst og ”forværret” udsigt til en reduktion af den offentlige gæld. Ændringerne fik de græske statsobligationsspænd til at stige til nye rekorder. Desuden steg spændene for italienske og spanske statsobligationer.
Hvad angår den europæiske central bank (ECB), så regner markedet fortsat med en renteforhøjelse i juli. Til gengæld er markedets vurdering af sandsynligheden for en renteforhøjelse i oktober faldet en smule og ser man længere frem, så har der været et endnu større fald i markedets vurdering af sandsynligheden for renteforhøjelser i 2012. Faldet kan formentlig forklarer med den eskalerende gældskrise og en afmatning af de økonomiske nøgletal. Vi venter fortsat, at ECB hæver renten i juli, oktober og januar.
Den optimistiske stemning for korte renter i Europa kan blive yderligere løftet i næste uge pga. det fortsatte fokus på gældskrisen. Den fjerde IMF-gennemgang af Grækenlands økonomi i forbindelse med hjælpepakken sidste forår ventes at blive færdiggjort. Gennemgangen skal danne grundlag for en drøftelse af yderligere hjælp til Grækenland.
Hold derudover også øje med USA’s ISM fremstilling, som kan vise svækkelse. Vi mener dog, at der skal en stor negativ overraskelse til, for at det sender renten ned. I Europa offentliggøres endelige PMI-tal. Nedjusteringer fra de allerede skuffende Flash-estimater kan øge spekulationerne om ECB’s stramningscyklus.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger