Fransk tv-hold på besøg hos Danish Crown i Sæby

Fransk tv-hold på besøg hos Danish Crown i Sæby

30. maj 2011 - kl. 0:02 - af

Rygterne om Danish Crowns projekt ‘DC Life’ er nået helt til Frankrig, og for få dage siden kom et fransk/tysk tv-hold forbi slagteriet i Sæby.

Okaaay, I see. Really – that’s very interesting.

Sådan lød det gentagende gange, da en fransk/tysk tv-reporter i går optog et tv-program om arbejdsmiljø på Danish Crowns svineslagteri i Sæby.

Men hvad i alverden lavede et fransk/tysk tv-hold i det hele taget i Sæby? Jo, det er såmænd rygtes helt ned i Europa, at man i Danmark kan et eller andet med sikkerhed, arbejdsmiljø og forebyggelse. Og netop det emne ville den anerkendte tv-station Arte lave et program om.

Arte sender både i Frankrig og Tyskland, og hver lørdag sender tv-stationen et 30 minutter langt program om forskellige emner, som spænder bredt fra ungdomskriminalitet til narko og altså sundhed og sikkerhed på europæiske arbejdspladser. Målgruppen for programmet er ”unge” seere mellem 35 og 40 år.

Kendt for godt arbejdsmiljø
– Vores research på området åbnede vores øjne for Danmark. I er langt fremme, når det gælder arbejdsmiljø, forebyggelse og sikkerhed. Og så var det jo bare om at komme nordpå, sagde tv-reporter Simone Hoffmann, der for øvrigt ud over tysk og fransk talte et glimrende engelsk.

Og hver gang den unge reporter fik serveret en ny oplysning om DC Life-projektet, udbrød hun begejstret:

Okaaay really – very interesting!

– Det er imponerende, at Danish Crown forsøger at hjælpe medarbejderne til et bedre arbejdsliv ved at fokusere på den enkelte medarbejdes helbred og fysiske arbejdsrutiner i hverdagen. Målet er jo at skabe et sundt arbejdsliv med minimal nedslidning fra indtræden på arbejdsmarkedet til pension, konstaterede reporter Simone Hoffmann imellem to optagelser.

Stolte kollegaer
Arbejdsmiljøchef i DC, Randi Madsen, der er den øverst ansvarlige for det treårige DC Life-projekt, var tydeligt stolt over, at projektet har skabt så meget opmærksomhed:

– Det giver en stolthed blandt medarbejderne, at de deltager i et banebrydende sundhedsprojekt, der vækker interesse ikke bare i Danmark, men også ude omkring i Europa. Vi hjælper medarbejderne til at tage vare på sig selv, og det har givet genlyd, siger Randi Madsen.

Og således blev det fransk/tyske tv-hold vist rundt på slagteriet i Sæby. Over i det ’gule hus’, hvor sundhedstjekket foregår, igennem kam-afdelingen med det hårde, fysiske arbejde og hen til kantinen med den grønne mad. Men hov, sidder de og ryger i kantinen, udbrød reporter Simone Hoffmann?
Nej, nej, det er et lukket lokale kun for rygere, kom forklaringen omgående fra Susanne Stenbro, der er tovholder på DC Life i Sæby.

Oh, okay – really, lød det fra den fransk/tyske tv-reporter, der hastede videre med kameramanden i hælene.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår programmet sendes på tv-stationen Arte. Men sandsynligvis sendes det i Frankrig den første eller anden lørdag i juni, og senere lægges der tyske stemmer på, og så bliver programmet sendt i Tyskland.

Om DC Life
Treårigt projekt, der skal sætte fokus på den enkelte medarbejders sundhed og trivsel.
Projektet kører i Sæby, Tulip i Ålborg og kreaturslagteriet i Aalborg.
Knap 1.200 medarbejdere deltager DC Life-projektet.
Projektet kører frem til 2013.


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fransk tv-hold på besøg hos Danish Crown i Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger