Prisvindende kunst flytter ind i Østervrå

Prisvindende kunst flytter ind i Østervrå

29. maj 2011 - kl. 1:53 - af

Når Galleri Færch-P slår kirkedørene op til den gamle baptistkirke som markering af sommerens komme, bliver det blandt andet til skulpturerne fra Erik Varmings hånd. Hans arbejde er netop blevet belønnet med kunstakademiets Eckersberg Medaillen, der tidligere blandt andet er blevet givet til Olafur Eliasson, Michael Kvium og Jytte Rex, der også er med på udstillingen.

Erik Varming vil udstille sine skulpturer i bronze, granit og gips. Erik Varmings skulpturer tager udgangspunkt i naturens mangfoldighed, og han genskaber med sikker hånd de organismer, som han oplever i verden omkring sig. Hans store granit og bronze skulpturer fylder mange steder det offentlige rum.

Farverige malerier
Væggene i galleriet vil under udstillingen være prydet af to farverige men meget forskellige kunstnere, nemlig de to kvinder Jytte Rex og Birthe Ohsten.

Jytte Rex hører ind under kategorien; multikunstner. Hun har instrueret flere spillefilm og brugt fotos til at udtrykke hendes kunstneriske intentioner. På udstillingen i Galleri Færch-P vil gallerigæsterne kunne opleve hendes malerier, der tager udgangspunkt i umiddelbarheden, hændelser hun oplever og fortolker gennem penselstrøg.

Brugen af metaforer og symbolik er kendetegnende for Jytte Rex’ univers, hvorigennem hun billedligt udtrykker en stemning eller en tilstand, i ét udtryk, der skaber nye veje og tankestrømme.

Tankestrømmene hos den anden billedkunstner på sommerudstillingen, Birthe Ohsten, tager udgangspunkt i naturen i Thy, hvor hun lever, men de er på ingen måde bundet til det nordvestjyske. Således har Birthe Ohsten også atellier i København og har under sin uddannelse studeret i såvel Frankrig som Chile.

Alle steder har hun arbejdet med naturen og ser det som en force at udnytte naturens lys, for som hun siger:

”Jeg ser naturen, landskabet i særdeleshed, når jeg maler. Derfor er mange af mine billeder malet ude i det fri. Lyset og lysets skiften, de forskellige årstider inspirer mig og igangsætter mit arbejde med billedet.”

Fernisering til udstillingen finder sted i Galleri Færch-P lørdag den 4. juni kl. 14.00 til 17.00. Ved ferniseringen vil Erik Varming og Birthe Ohsten være tilstede og fortælle om tankerne bag deres kunst. Sidste udstillingsdag er søndag den 26. juni. Galleri Færch-P vil være vært ved et glas vin og snacks, samt et musikalsk indslag med det aalborgensiske band Heart Copy. Udstillingen vil være åben alle lørdage og søndage frem til søndag d. 26. juni – i tidsrummet 13.00 – 17.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Prisvindende kunst flytter ind i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER