Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

24. maj 2011 - kl. 15:39 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugerne ser lysere på dansk økonomi

Danmark

Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator steg fra 2,0 i april til 2,6 i maj. Det var et lidt højere resultat end ventet. Normalt falder indikatoren en smule i maj. Den positive udvikling ligger især i, at der nu omsider er en overvægt af forbrugere, der mener, at Danmarks økonomi er bedre end for et år siden. Det er den uden tvivl også, men en ganske markant overvægt af forbrugere har længe fastholdt den vurdering, at det altså var gået tilbage, formentlig påvirket af den politiske diskussion, der jo har været meget fokuseret på underskuddet på de offentlige finanser. Dermed sender tallene også et signal om, at forbrugerne kan åbne lidt for tegnebogen i tillid til, at de stadig vil have et job og en indkomst fremover. Forbrugerne forventer da også, at arbejdsløsheden vil være lavere om et år. Men niveauet for forbrugertilliden er dog stadig forholdsvis lavt. Indtil videre har forbrugsdelen af det danske opsving haltet noget bagefter, og dermed været en vigtig grund til, at opsvinget ikke er lige så kraftigt som i vores nabolande. Men det betyder til gengæld, at der er plads til at øge forbruget, hvis forbrugertilliden fortsætter opad, også selvom danskernes realindkomst altså er lidt lavere i år end sidste år. På den politiske front var det en travl uge sidste uge. Travlheden begyndte allerede i forrige uge, da regeringen fik forhandlet et flertal på plads for en tilbagetrækningsreform. Reformen kan dog først blive vedtaget efter et valg. Bliver den vedtaget, vil den medføre, at efterlønsordningen afkortes fra fem år til tre år, samt at velfærdsforliget fra 2006 indfases hurtigere. Tilbagetrækningsreformen er den vigtigste brik i regeringens 2020-plan for dansk økonomi, der skal sikre balance i det offentlige budget i 2020. I mandags fremlagde oppositionen så deres modsvar på regeringens 2020-plan. En plan der bygger videre på Fair Løsning fra sidste år, og som derfor både indeholder en plan for at bringe de offentlige finanser i balance, men også en plan for stimulering af den økonomiske vækst. På det overordnede plan er der mange fællestræk mellem de to planer. Begge planer lægger op til at øge skattetrykket, fastholde en stor og dyr offentlig sektor og en økonomi, hvor der skal arbejdes mere for at finansiere udgifterne via højere skattebetalinger. Den væsentligste forskel på de to planer er, at regeringens plan er mere præcis i finansieringen end oppositionens.

Renter

De lange tyske og danske obligationsrenter har vist tegn på en stabilisering i den forløbne uge efter at være faldet betydeligt den seneste måned. Det sker samtidig med, at nogle af drivkræfterne bag faldet i de lange renter ser ud til at miste styrke. For det første har råvaremarkederne stabiliseret sig den sidste uge efter en kraftig korrektion tidligere på måneden. Volatiliteten på finansmarkederne er derfor generelt faldet lidt. For det andet ser markedet nu ud til at have absorberet følgevirkningerne af den fornyede frygt for udviklingen i Grækenlands statsgæld. Rentespændet på græske statsobligationer mod Tyskland har stabiliseret sig – dog på et langt højere niveau end for en måned siden. Samlet set betyder dette, at tendensen til, at investorerne søger ly på obligationsmarkederne i euroområdets kernelande nu aftager.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER