Kubik i kælderen på Sæby Museum

Kubik i kælderen på Sæby Museum

20. maj 2011 - kl. 6:17 - af

Der masser af kubik i kælderen, og hestekræfter, jern blankt krom olie og gummi, når Sæby Museum giver baghjul til en stor udstilling af veteranmotorcykler.
I begyndelsen af forrige århundrede begyndte der at komme motorer på de tohjulede. Der blev eksperimenteret med hjælpemotorer på cykler, og sideløbende med udviklingen af automobilet udvikledes motorcyklen.

Op gennem 1930´verne blev de engelske motorcykler de førende på det danske marked. Danmark havde jo efterhånden fået en betydelig eksport af landbrugsprodukter, især af smør og bacon til England. Derved var der blevet grundlag for, at vi kunne importere motorkøretøjer fra England.

På den nævnte tid var importen af motorcykler fra USA blevet stoppet på grund af mangel på amerikanske dollars. Noget, der især ærgrede danske købere, var at mærker som Indian, Harley Davidson, Super X og Henderson ikke længere lod sig købe, hvis man ikke havde dollars.

Og i Tyskland var man mere end fuldt beskæftiget med at forsyne hjemmemarkedet, og efter, at der i 1929 var indført en bestemmelse om, at motorkøretøjer fremstillet i Tyskland udelukkende skulle være forsynet med komponenter, af tysk oprindelse. Desuden blev der bygget ikke så få maskiner, til den tyske hær.

En motorcykelkavalkade
Udstillingen på Sæby Museum viser en kavalkade over motorcyklernes udvikling fra 30érne og frem, der vises eksempler fra engelske og tyske maskiner og deres indflydelse på udviklingen – også senere af de japanske motorcykler i starten af 60érne. Der er mulighed for at se BSA, NSU, BMW, Norton, Triumph og naturligvis danske Nimbus med flere.
Udstillingen er kommet i stand med stor hjælp fra lokale motorcykelentusiaster, der venligst har udlånt deres motorcykler til Sæby Museum.

Udstillingen er åben fra lørdag d. 7. maj i og kan de kommende måneder opleves på Sæby Museum.

./ Jens Thidemann

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kubik i kælderen på Sæby Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER