En tur over grænsen kan koste dyrt

En tur over grænsen kan koste dyrt

20. maj 2011 - kl. 0:42 - af

Danskerne valfarter som aldrig før over grænsen til Tyskland for at købe billig slik, øl og dåsesodavand. Men alt for mange krydser grænsen uden at være opmærksomme på behovet for at være tilstrækkeligt forsikret i tilfælde af akut sygdom og uheld.

– De færreste forbinder en hurtig sviptur over grænsen til Tyskland med behovet for en rejseforsikring. Men det bør alle gøre, siger Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring. – Hvis vi kan huske passet og traileren, så kan vi også huske forsikringen, lyder det kontante huskeråd fra GF Forsikring.

Stigende grænsehandel øger behovet
Meldingen kommer som en reaktion på den seneste tids fokus på øget grænsehandel. For eksempel har en undersøgelse for nylig peget på, at hver sjette danske husstand handler over grænsen 4-6 gange om året eller oftere. Men disse ture opfattes traditionelt ikke som rejser, og derfor er mange slet ikke klar over, at de har brug for en forsikring, vurderer GF Forsikring.

Dækningerne i sundhedskortet – det gule sygesikringsbevis – blev i 2007 beskåret, så danskerne nu selv står med en større del af ansvaret for at være sikret i tilfælde af sygdom og uheld i udlandet. Det betyder, at alle skal have en privat rejseforsikring for at opnå samme sikring, som det offentlige tilbød tidligere. Alligevel har mange fortsat ikke nogen rejseforsikring med i bagagen, når de krydser grænsen.
En time i Flensborg eller en uge i Firenze
– Den offentlige rejsesygesikrings regler skelner ikke mellem, om man opholder sig i Flensborg eller Firenze, eller om man er væk fra Danmark i en time eller en uge, fastslår Birthe Jensen. Så snart man forlader Danmark, har man selv et medansvar for at være tilstrækkeligt sikret i tilfælde af akut sygdom og uheld. Hverken det gule sygesikringsbevis, Sundhedskortet, eller det blå EU-rejsesygesikringskort giver den sikring, som det offentlige tilbød frem til 2007, hvor reglerne blev lavet om.

Hvis fru Jensen fra Hjørring er i Tyskland og bliver akut syg eller kommer alvorligt til skade, vil hun blive kørt til behandling på et tysk hospital – også selvom hun opholder sig i en grænsebutik, få kilometer fra Danmark. Behandlingen får hun betalt via det gule sundhedskort, men skal hun – fra hospitalet i for eksempel Flensborg – transporteres til videre behandling på et hospital i Danmark, så kommer hun selv til at betale regningen. Hendes omkostninger bliver kun dækket, hvis hun har tegnet en rejseforsikring. I visse tilfælde kan regningen løbe op i mange tusinde kroner, hvis turen for eksempel går med helikopter til Rigshospitalet.

Mange er ikke forsikret
På landsplan har GF Forsikring gjort op, at under halvdelen af selskabets indboforsikringskunder har tegnet en årsrejseforsikring i GF. Selvom nogle af de kunder har tegnet deres rejseforsikringer andre steder, eller bevidst har fravalgt forsikringen, er man hos GF Forsikring ikke i tvivl om, at der er en stor restgruppe tilbage, som ikke er klar over reglerne.

– Vi har gjort meget for at informere vores kunder. Men tallene viser, at der stadig er behov for information. Fordelen ved at tegne en rejseforsikring i tillæg til sin indboforsikring i GF er, at man dækket hver gang, familien tager til udlandet, uanset hvor mange gange man rejser. Samtidig bliver forsikringen fornyet
hvert år på samme måde som andre forsikringer. På den måde er man sikret én gang for alle, fortsætter Birthe Jensen.

Vigtigt at vælge den rigtige dækning
Det er samtidig er vigtigt at vælge den rigtige dækning på rejseforsikringen. I GF kan man for eksempel tilvælge en afbestillingsforsikring. På den måde undgår man, at pengene går tabt, hvis man selv – eller ens nærmeste – rammes af sygdom eller dødsfald, før ferien starter. Endelig handler det om at tegne en rejseforsikring, der dækker i netop de lande, man rejser i.

– Når man rejser uden for EU, EØS-landene og Schweiz dækker den offentlige rejsesygesikring slet ikke. Kommer man for eksempel på hospitalet i Kroatien, skal man altså selv betale for sin behandling, hvis man ikke har en rejseforsikring med en verdensdækning, slutter Birthe Jensen.

Mere information
På GF Forsikrings kontor i Frederikshavn eller Hjørring og på gfforsikring.dk/rejse kan man få mere information om regler og muligheder for at være godt og billigt sikret på rejsen. En årsrejseforsikring i GF tegnes som tillæg til indboforsikringen. Den koster fra 257 kroner om året og dækker hele familien en gang for alle, uanset hvor mange rejser – eller hvor mange svipture til udlandet – man tager på. Prisen afhænger af, hvilke lande, man rejser i, og hvilke tilvalgsdækninger, man vælger. I mange tilfælde er det en langt billigere løsning at vælge en årsrejseforsikring end at tegne en forsikring, der kun dækker en rejse ad gangen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En tur over grænsen kan koste dyrt ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER