Fra tanke til idé – med solcelleenergi

Fra tanke til idé – med solcelleenergi

13. maj 2011 - kl. 5:58 - af

Sæbynit får patent på persienner med indbygget solceller.
“Jeg har gået med denne tanke i snart halvanden år, men har holdt det for mig selv, da jeg håbede på at kunne få patent på det på et tidspunkt. Og hvis man vil det, må ideen ikke være offentlig kendt. Det er det der går galt for mange. Så snart de får en ide, så fortæller de det til alle de kender, og de fortæller det videre, og så er det for sent at hente et patent hjem på ideen, men det er nu lykkedes mig.

Ideen er ganske enkel, der er solceller på lamellerne der er i persienner. Og der er kontaktet producenter af solceller, så jeg ved det kan lade sig gøre. Ud fra solcellerne får man strøm, så man kan lade et batteri op, som kan holde LED pærer tændt i de mørke aftentimer. Man kan også føre strømmen igennem en converter, så strømmen laves om til vekselstrøm, som vi har i alle hjem, og dermed ”sælge” det til elselskabet, eller få nedsat elforbruget betragteligt.
Da den danske regering går meget op i ”grøn” energi, og resten af verden også er med på bølgen, er det lige det rette tidspunkt at få – og sælge dette patent. Hvem jeg skal henvende mig til, ved jeg ikke så meget om endnu, men jeg skal til nogle møder de kommende uger, og så skulle jeg gerne vide mere om, hvad for et marked jeg skal bevæge mig ind på.

Jeg går med to markeder i tankerne. Den ene er en producent af persienner, da de har meget erfaring med at samle persiennerne. Men det kunne også være et elselskab, da de ved meget om solenergi.
Et vildt bud er en entreprenør, der bygger højhuse. Tænkt lige hvis entreprenøren, der har bygget verdens højeste bygning (i Abu Dhabi) som er over 800 meter højt, havde haft i tankerne, at han vil gøre det til en ”grøn” bygning og satte disse persienner i vinduerne. Så ville de lade ufattelige mængder strøm, så de slipper med en mindre elregning. Taget på sådan en bygning er ikke ret stort i forhold til sidernes areal, så der ville være meget mere at komme efter, hvis de satte persienner med solceller op.

Der er rigtig mange danskere, der gerne vil ”hjælpe” til med den grønne energi, men ikke kan da de bor i lejlighed. Med denne ide får de nu mulighed for at være med til at gøre Danmark grønnere, i stedet for det ”kun” er paracelhusejere, der kan sætte solceller på taget”.
Alt dette fortæller Kim Hybholt Sørensen, som er indehaver af Hybholt Design på Elisabeth Billes Vej i Sæby.

En kommentar til “Fra tanke til idé – med solcelleenergi” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Fra tanke til idé – med solcelleenergi”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra tanke til idé - med solcelleenergi ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger