Værnepligt i Beredskabsstyrelsen populær

Værnepligt i Beredskabsstyrelsen populær

12. maj 2011 - kl. 0:01 - af

Stadig flere af Beredskabsstyrelsen Nordjyllands værnepligtige vælger selv aktivt at gøre tjeneste ved netop beredskabscenteret i Thisted efter Forsvarets Dag. Sidste år gjaldt det knap 88 procent af Beredskabsstyrelsen Nordjyllands værnepligtige mod godt 74 procent i 2007. Det er en stigning på godt 23 procent.

I øjeblikket er interessen for at aftjene værnepligten i Beredskabsstyrelsen så stor, at holdene er fyldt op et år frem i tiden. Én forklaring er, at værnepligten hos Beredskabsstyrelsen er meningsfuld og kompetencegivende, fortæller kolonnechef i Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Jan Werenberg:

– Allerede efter en måneds tjeneste er de værnepligtige med på Beredskabsstyrelsens indsatser. Så de er jo en vigtig del af landets samlede redningsberedskab. Og på baggrund af deres uddannelse fra Beredskabsstyrelsen har de kvalifikationerne til at arbejde som brandmand i det kommunale brandvæsen bagefter, siger han.

Værnepligtige kan også bruge eksamensbeviset fra Beredskabsstyrelsen som springbræt til uddannelser inden for byggeri, miljø, sundhed og teknik.

En anden årsag til den øgede interesse for at aftjene værnepligt hos Beredskabsstyrelsen er formentlig, at jobsituationen for mange unge er usikker på grund af finanskrisen.

Alle mænd bliver automatisk indkaldt til Forsvarets Dag, når de fylder 18 år. Blandt dem, der findes egnet, bliver en del indkaldt til at aftjene deres værnepligt i enten forsvaret eller Beredskabsstyrelsen. Forsvarets Dag hed tidligere session.

Fakta:

·          Beredskabsstyrelsen Nordjylland er et af Beredskabsstyrelsens fem beredskabscentre rundt om i landet, hvor der er tilknyttet værnepligtige.

·          I 2010 uddannede Beredskabsstyrelsen Nordjylland 157 værnepligtige. 138 af dem valgte selv at aftjene deres værnepligt ved beredskabscenteret i Thisted.

·          I 2007 uddannede Beredskabsstyrelsen Nordjylland 151 værnepligtige. 112 af dem valgte selv at aftjene deres værnepligt ved beredskabscenteret i Thisted.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Værnepligt i Beredskabsstyrelsen populær ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER