Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

11. maj 2011 - kl. 0:05 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Pause i ledighedsfaldet

Danmark
Ovenpå det store fald i ledigheden i februar, så viste de senest offentliggjorte ledighedstal, at ledighedsfaldet holdte pause i marts. I marts var der 162.400 ledige mod 162.300 i februar. Ledigheden blev til gengæld revideret ned med 600 personer. Ifølge de nye tal er ledigheden samlet set faldet med 6.500 personer siden den nåede toppen i juli sidste år. Selvom ledighedsfaldet holdte pause i marts, så er ledighedskurven knækket og ledigheden vil formentlig begynde at falde igen de kommende måneder. Samlet vil ledigheden falde med omkring 4-5.000 personer i år. Denne tendens blev blandt andet understøttet yderligere af den positive udvikling i indikatorerne for erhvervstilliden for april hvor især serviceerhvervene, der står for den klart største del af beskæftigelsen, har positive forventninger til den fremtidige beskæftigelse. En forbedring af arbejdsmarkedet er afgørende for genopretningen af dansk økonomi og genopretningen af de offentlige finanser.

Renter
Op til mødet i den europæiske centralbank (ECB) i torsdag opstod der pludselig en frygt for, at ECB mod forventning allerede ville hæve renten igen i juni. Frygten viste sig dog at være ubegrundet, da centralbankchefen Trichet ikke signalerede en renteforhøjelse i juni. Ifølge markedsforventningerne er der nu tæt på 0 % sandsynlighed for at ECB hæver renten i juni og omkring 75 % sandsynlighed for at de hæver den i juli. Med mindre de økonomiske nøgletal forværres markant fra nu af virker markedsforventningen fair. I denne uge ventes en række ECB-taler at kaste lys over, hvor dueagtigt udfaldet af sidste uges ECB-møde skal fortolkes. Generelt venter vi, at ECB holder sig på den nuværende kurs.
I løbet af den seneste uge er de lange obligationsrenter i USA drevet længere ned på baggrund af svagere økonomiske nøgletal og et fald i risikoappetitten – hvilket især afspejles i råvarepriserne. Men nu hvor de 10-årige amerikanske obligationsrenter ligger på det laveste niveau siden december mener vi, at vi er tæt på en udfladning i de amerikanske obligationsrenter. I denne uge er de amerikanske detailsalgstal og inflationsrapporten for april de største begivenheder. Der vil desuden være en række interessante taler fra medlemmer af den amerikanske centralbank.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger