Nu må den politiske ledelse træde i karakter

Nu må den politiske ledelse træde i karakter

8. maj 2011 - kl. 10:27 - af

Indlæg af de socialdemokratiske medlemmer af Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune Ole Rørbæk Jensen, Erik Kyed Trolle og Birthe Marie Pilgaard.

De tre socialdemokratiske medlemmer af Arbejdsmarkedsudvalget har i dette debatindlæg en klar opfordring til udvalgsformanden fra SF.

Det var en stor overraskelse for os S medlemmer i Arbejdsmarkedsudvalget, da vi pludselig blev bekendt med det rekordagtige store overskud på Arbejdsmarkedsområdet i 2010. Samtidig med, at der året igennem har været sagt nej, nej og atter nej til nødvendig og fremtidssikret uddannelse og revalidering til de ledige.

Overskuddet svarede ikke til de løbende budgetopfølgninger, som udvalget gennem 2010 er blevet præsenteret for. Vi kan i udtalelse fra formand for udvalget, Søren Visti se, at det også for ham har været en overraskelse. Det vidner i allerhøjeste grad om, at der er behov for aktiv politisk ledelse fra formanden. Nu må han tage formandsansvaret på sig, vise politisk ledelse og handlekraft.

Vi taler om mennesker for hvem, det betyder rigtig meget at komme videre i arbejdslivet. Mange eksempler har vi på mennesker, der på grund af krisen er blevet ledige og i den grad ønsker sig at komme videre i job. Her ville en kortere uddannelse for mange have gjort den forskel, at de igen kunne komme i arbejde. Nu vil vi i stedet se flere og flere komme på kontanthjælp og dermed være endnu længere væk fra arbejdslivet.

I forhold til de syge med behov for uddannelsesrevalidering har vi gang på gang fra socialdemokratisk side påpeget, at vi ønskede mere uddannelsesrevalidering iværksat. Nu kan vi se, at der ved regnskabsopfølgningen alene er 12.9 mill. i overskud på dette område. Her er der nu mennesker, der i stedet for at kunne blive selvforsørgende kan se frem til offentlig forsørgelse. Så må vi ikke glemme, at der med denne forvaltning også er mange menneskelige tragedier.

Vi vil fra socialdemokratisk side rejse forslag om, at vi i Arbejdsmarkedsudvalget fremadrettet får lavet en politisk strategi og konkret handleplan på den fremtidige uddannelses – og revalideringsindsats for vores ledige borgere. En konkret handleplan, som hele det politiske udvalg løbende kan følge op på.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu må den politiske ledelse træde i karakter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger