Musik- og Lyrik gudstjeneste i Sæby Baptistkirke

Musik- og Lyrik gudstjeneste i Sæby Baptistkirke

7. maj 2011 - kl. 12:48 - af

I Sæby Baptistkirke inviteres søndag den 8. maj til en spændende Musik- og Lyrik gudstjeneste.

Arrangementet er støttet af “Lis Nielsens musikfond”, der blev oprettet i forbindelse med Lis Nielsens begravelse, hvor familien i stedet for blomster ønskede, at der kunne indbetales penge til “Lis Nielsen’s Musikfond”. Denne skulle så være med til at støtte det musikalske liv i Sæby Baptistkirke, som i 50 år dannede en ramme om Lis’ store musikalske engagement, bl.a. som organist i kirken og dirigent af Baptistmenighedens kor, Spejderkoret og Minikoret (også kaldet Porcelænskoret)I 4 år var Lis engageret i Byrådsarbejdet her i Sæby. Hun var formand for socialudvalget. Og såvel Sæby Plejehjem, som Tranåsskolen har Lis sat sit fingeraftryk på, hvad der afspejler noget af bredden i Lis’ engagement. Mange af Sæbys borgere husker Lis Nielsen som et positivt og glædes-spredende menneske.

Musik- og lyrikgudstjenesten: “At lytte” består af digte af Bjarne Nielsen sat i musik af Mads Lindholm og fremført af Lene Brohus. Alle tre med tilknytning til Nørresundby.

Mads Lindholm, der i Sæby er kendt for sin medrivende ledelse af Sæby Gospel-choir fortæller om gudstjenesten:

“En sen aften fik jeg en mail fra Bjarne. ”Jeg har stor respekt for mennesker, der forstår at lytte”, skrev han, og vedhæftede det, der blev starten på det hele: Digtet ”At lytte”.

Det var ikke min plan at skrive en melodi til det, og det tror jeg heller ikke, at jeg har gjort, for jeg er sikker på, at melodien sad et sted mellem linjerne, og at jeg bare var heldig at finde den.

”At lytte” blev uropført i Evangelisk Alliances Bedeuge i Nr. Uttrup Kirke, hvor Lene sang den. Siden da har jeg fundet en hel del flere melodier mellem linjerne i Bjarnes digte. Digtene beskriver i et tilgængeligt sprog de spørgsmål, tanker og dilemmaer, som vi alle har. De rummer en stor dybde – og er samtidig ligetil i deres sprog. Og det er gode ingredienser at lave sange ud af.

Derfor spurgte jeg Bjarne, om vi skulle lave en aften, hvor ord og toner kan få luft, smelte sammen og forhåbentlig løfte sindet. Det har vi gjort i Nørresundby – og nu glæder vi os til også gentage arrangementet i Sæby.”

Bente Højris anbefaler gudstjenesten med følgende kommentar: “Vi håber, at mange har lyst til at deltage i denne utraditionelle gudstjeneste søndag formiddag.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musik- og Lyrik gudstjeneste i Sæby Baptistkirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER