Kun få afskedigelser i skolevæsenet

Kun få afskedigelser i skolevæsenet

4. maj 2011 - kl. 6:00 - af

Antallet af overtallige lærere i Frederikshavn Kommunes skolevæsen er nu opgjort, og tallene er langt fra så store, som de der blev nævnt hidtil i forløbet.

Det blev den 28. april udmeldt til skolerne, at der var ni overtallige lærere/børnehaveklasseledere på skolerne, og samtidigt at der var seks lærerstillinger til besættelse andre steder i skolevæsenet. Nu bliver der foretaget en matchning af de ledige stillinger og de lærere, der har haft ansættelse på skoler, hvor man har måttet skære ned, i perioden frem til den 16. maj. Matchningen foregår i et samarbejde mellem de berørte, deres faglige organisation og skolevæsenet.

– Det er selvfølgelig en ulykkelig situation for de berørte personer, men for skolevæsenet er det tilfredsstillende, at resultatet bliver så få afskedigelser, som det nu vil blive tilfældet, erklærer Paul Rode Andersen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

– Der var en række ekstraordinære økonomiske betingelser, der midt i forløbet skabte uro, men der var i budgetforligskredsen en vilje til at løse problemet, og det er jeg tilfreds med, fastslår Paul Rode Andersen.

– Jeg er selvfølgelig ked af, at det næppe lykkes helt at undgå afskedigelser. Det havde været den allerbedste udgang på en situation, hvor vi har skullet udmønte strukturændringer i skolevæsenet og imødekomme de faldende elevtal, samtidig med, at vi i kommunen har skullet spare. Men at vi får så få afskedigelser, som det ser ud til nu, er glædeligt, idet vi dermed kan fastholde så mange som muligt af lærerkompetencerne i skolevæsenet, slutter Paul Rode Andersen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kun få afskedigelser i skolevæsenet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger