Sæbypige – årets nordjyske naturtalent 2011

Sæbypige – årets nordjyske naturtalent 2011

3. maj 2011 - kl. 0:46 - af

Der var mange rigtig gode opgaver med i kampen om at blive kåret som årets nordjyske naturtalent, men den bedste af de cirka 60 indsendte opgaver fra gymnasieelever i hele Nordjylland havde Rikke Stenbak Sørensen fra Sæby, der går på Dronninglund Gymnasium skrevet.

Det var derfor hendes navn, der blev råbt op, da Aalborg Universitet lørdag den 30. april ved et arrangement i Nordkraft i Aalborg afslørede, hvem der havde vundet titlen som Nordjyllands Naturtalent 2011.

Deltagerne, som går i 3.g., 2.hf. eller på 3. år htx, havde indsendt opgaver inden for områderne matematik, biologi, fysik og kemi, og Rikke Stenbak Sørensen havde valgt kemi og skrevet opgave om ”Medicinske anvendelser af nanoteknologi” og udover at vinde 1. præmien i kemi-kategorien, blev opgaven altså også valgt som den bedste af alle indsendte opgaver, og dermed kan Rikke Stenbak Sørensen bryste sig af titlen som Nordjysk Naturtalent 2011.
Dommerkomitéen skriver i sin begrundelse for valget: ”Rikke Stenbak Sørensen fra Dronninglund Gymnasium beskriver i rapporten ”Medicinske anvendelser af nanoteknologi ” hvordan brugen af en gruppe cykliske sukkerstoffer, kaldet cyclodextriner, kan øge effektiviteten af lægemidler og samtidig minimere bivirkninger. Rikke har på Aalborg Universitet undersøgt cyclodextriners evne til at øge vandopløseligheden af et medikament og vist, at cyclodextriner har en positiv effekt og dermed forbedre muligheden for, at medikamentet kan anvendes i medicinsk behandling. Rapporten er velskrevet og formidler både teori og udførelsen af forsøgene klart og logisk.”

Udover æren og titlen kan Rikke Stenbak Sørensen glæde sig over en check på 2.000 kroner for førstepladsen i Kemi-kategorien og 3.000 kroner for at blive kåret som Nordjyllands Naturtalent 2011. Alle præmier er sponsoreret af Det Obelske Familiefond. Alle deltagerne har haft mulighed for at bruge Aalborg Universitets laboratorier eller tage en snak om deres opgave med universitetets mange undervisere og forskere, men det har ikke været et krav for at deltage i konkurrencen.

Læs mere om konkurrencen Nordjyllands Naturtalent på www.naturtalent.aau.dk.

Rikke Sørensen var tidligere i april måned i København med hendes opgave, hvor hun var med i finalen om at blive årets ”unge forsker” Her blev det til en fjerdeplads, hvilket blev belønnet med 3.000 kroner og royalt håndtryk af hans kongelige højhed, Prins Joachim, så det må siges at have været en både begivenhedsrig og indbringende måned for den 19-årige sæbynit.

3 kommentarer til “Sæbypige – årets nordjyske naturtalent 2011” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Sæbypige – årets nordjyske naturtalent 2011”

  • Anette Bilde

    Stort tillykke til Rikke! Endnu et talent fra Volstrup Skole :o)

  • Majbritt Degn Kallehauge

    Sådan Rikke GODT GÅET. Nu må man gerne være stolt!!!

  • Birgitte Pedersen

    Stort tillykke Rikke. Det er bare så flot. Stærkt. (også hilsen fra Fili) 😉

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbypige - årets nordjyske naturtalent 2011 ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger