Spændende generalforsamling i Sæby Handelstandsforening

Spændende generalforsamling i Sæby Handelstandsforening

29. april 2011 - kl. 8:56 - af

Efter megen skriveri i pressen og fremførelse af holdninger af enhver art, nåede vi torsdag aften til dagen for afholdelse af den vel nok mest omtalte og omdiskuterede generalforsamling i mange år.
Omkring 50 af byens forretningsdrivende havde valgt at deltage i en generalforsamling, der efter de flestes mening skulle bruges til at skabe sammenhold og ensretning i Sæby Handelstandsforening.

Formand Helle Kjær Nielsens beretning
Aftenen gik vel nok, som de fleste havde spået med bl.a. en formandsberetning, der på mange punkter kom omkring både finanskrise og de mange udfordringer, året der er gået havde bragt med, både i form af økonomiske overvejelser og opgaver der måske blev lidt svære at løse end først antaget, da bestyrelsen jo på mange områder er helt ny, i naturlig forlængelse af det generationsskifte der var sket.
Ligeledes blev punkter som aktiviteter og det nye samarbejde med vores nabobyer Frederikshavn og Skagen nævnt af formanden, som et positivt tiltag med ønsket om et fortsat godt og konstruktivt samarbejde på tværs af byerne i kommunen. Sidst blev økonomien nævnt, da der i løbet af året er blevet sparet mange penge på økonomien i kraft af frivilligt arbejde fra den siddende bestyrelse. Det blev dog understreget, at dette under ingen omstændigheder kunne forventes gentaget i det kommende år, grundet den ekstrem store frivillige arbejdsindsats for at nå i mål med et positiv økonomisk resultat.
Formandens beretning blev godkendt af forsamlingen, efter Ole Rørbæk havde bedt om ordet, for at gør rede for sine synspunkter, der i bund og grund handlede om vigtigheden af at værne om det unikke Sæby kan byde på, og som ingen andre har.

Handelstandens positive økonomi
Et andet punkt på dagsordenen, der har været debatteret i medierne, er foreningens økonomi. Her kunne kasserer Lotte Bay Andersen med støtte fra BDO, berette om et år med overskud på godt 50.000 kr, i kraft af færre lønudgifter og besparelser på aktiviteter, igen grundet frivillige arbejdskraft fra bestyrelsens side. Efterfølgende blev der stillet spørgsmål til diverse posterne i regnskabet, som alle kunne belyses af Morten Kallehauge fra BDO, hvorefter regnskabet blev godkendt, med den bemærkning at større diverseposter gerne skal udspecificeres yderligere.

Budget for det kommende år
Handelstandsforeningen kunne præsentere et budget for 2011 med et forventet overskud på 10.000 kr, hvilket gav anledning til diskussion om den forestående udgift til julebelysning, som ikke var en del af budgettet. Denne post samt sponsorering af aktiviteter og koncerter på Torvet blev debatteret lystigt inden budgettet kunne godkendes af de fremmødte. Det skal her nævnes, at der i budgettet for 2011 var indkalkuleret en kontingentstigning på 10%, der dog ikke blev hilst velkommen hos alle byens forretningsdrivende, men som der alligevel blev stemt for efterfølgende.

Valg af bestyrelsesmedlemmer
På valg var kasserer Lotte Bay Andersen, der ikke ønskede genvalg, der ud over var Jakob Torup Larsen på valg til bestyrelsen. Han modtog genvalg, og der blev herefter stillet forslag om at opstille Ole Rørbæk fra Hans Ole Kalhøj, der på et tidligere tidspunkt havde meldt sig som kandidat til bestyrelsen. Endelig blev Svend Sandager indstillet efter en smule pres fra de øvrige deltagere og alle blev valgt, så bestyrelsen nu består af: Helle Kjær Nielsen, Lene Andersen, Jakob Torup Larsen, Hans Ole Kalhøj, Ole Rørbæk, Svend Sandager og Henrik Christensen.

Forslag til vedtægtsændringer
Til generalforsamlingen var der fremsendt to forslag til vedtægtsændringer. Det ene fra Hans Ole Kalhøj, om at der fremover blev valgt formand på generalforsamlingen, efter valg af bestyrelse. Dette forslag blev nedstemt, så det fortsat er den valgte bestyrelse der konstituere sig.
Ligeledes havde bestyrelsen fremsat ønske om, at der på generalforsamlingen skal vælges to supplanter til bestyrelsen. Dette blev vedtaget, hvilket betyder, at der nu skal indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i Sæby Handelstandsforening, med dette ene punkt på dagsordenen.

Under eventuelt
Sidste punkt på dagsordenen var som altid, eventuelt, hvor bl.a. Ole Rørbæk fortalte om turisme redegørelsen, som vi i Sæby bestemt kan være stolte af. Vi har noget at byde på og ligger langt over vores nabobyer på flere punkter, kunne han berette fra rapporten, der var blevet offentliggjort på byrådsmødet onsdag aften.
Herudover blev vigtigheden af sammenholdet i vore by nævnt, ligesom vigtigheden af lokale indkøb blev drøftet, inden forsamlingen kunne slappe af med et velfortjent aftenmåltid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende generalforsamling i Sæby Handelstandsforening ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger