Udsigten for den nordjyske økonomi varsler hårdt vejr

Udsigten for den nordjyske økonomi varsler hårdt vejr

27. april 2011 - kl. 16:18 - af

Økonomien i Region Nordjylland skal ses efter og justeres med jævne mellemrum for ikke at løbe løbsk. Derfor har de nordjyske politikere 27. april været samlet for at tage hul på det kommende budget for 2012.

– Administrationen har trukket linjerne op, så vi nu er helt klar på, hvordan den økonomiske situation ser ud i den kommende tid. Vi kender nu udfordringerne og er bedre kendt med de muligheder administrationen kan foreslå i forhold til at skrue op eller ned på den nuværende økonomi og opgavesættet, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S)

I tænkeboks
Regionsrådet skal under alle omstændigheder vente med de endelige forhandlinger om den regionale økonomi, indtil politikerne kender resultatet af forårets økonomiforhandling med Regeringen om den samlede regionale økonomi.

– Vi er dog klar over, at der med stor sandsynlighed skal flyttes rundt i budgettet for at få økonomien til at gå op, da Indenrigs- og sundhedsministeren har lagt op til beskedne nye penge set i lyset af den samfundsøkonomiske udvikling. Det har jeg forståelse for men vil ikke lægge skjul på, at det bliver en hård nød at knække, siger Ulla Astman.

– De kommende par måneder skal vi have det på plads i de enkelte politiske grupper og de rådgivende politiske udvalg på baggrund af det katalog, vi blev præsenteret for i dag. Dermed kan vi være klar til de lokale forhandlinger, så snart der ligger et landspolitisk resultat, siger Ulla Astman.

De regionale politiske drøftelser om budget 2012 skal konkret finde sted i løbet af august måned med henblik på et budgetforlig i begyndelsen af september.

2011 skal også justeres
I mellemtiden kan de regionale politikere kigge på årets budget, for det ligger allerede klart, at der også skal justeres her for at undgå et underskud på omkring 50 mio. kr.

– Vi må erkende, at vi er en del af den samlede stramme samfundsøkonomi, der præger hele landet i øjeblikket. Hele Regionsrådet er selvfølgelig økonomisk ansvarlige og vil overholde budgettet, siger Ulla Astman og beklager samtidig situationen:

– Jeg vil gerne give nordjyder det bedste tilbud, og jeg tror også, vi kan komme langt. Men jeg vil ikke lægge skjul på, det bliver stramt. Det gør det også for vores mange medarbejdere, som desværre efterhånden er vant til den ene sparerunde efter den anden. Jeg må sige, at de klarer det flot, så borgerne mærker mindst muligt til den stramme økonomi, siger hun.

Yderligere informationer
Hjemmeside indeholder opdriftskatalog og omstillings- og sparekatalog m.m. Læs mere og download

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udsigten for den nordjyske økonomi varsler hårdt vejr' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER