På lørdag får Sæby sin egen løbeklub

På lørdag får Sæby sin egen løbeklub

26. april 2011 - kl. 0:17 - af

OPSTART: Lørdag d. 30 April kl 9.00 fra Klubhuset ved Nordjyllandshallen (Sæby Skjold).

Efter at have set masser af løbere boltre sig i det dejlige landskab, i og omkring Sæby de sidste 5 år er det vist på tide, at vi får startet en organiseret løbeklub her i byen. Jeg har gået med tanken i mange år og snakket med mange mennesker om projektet. Der er som ofte langt fra tanke til handling, men efter flere overvejelser og utallige opfordringer er projektet nu startet, fortæller Per Værnhøj. Jeg har allieret mig med en super webmaster, Morten Risum, og endnu en initiativrig kammerat, Jens Andersen. Logoet til klubben er lavet af Mette Mønster. Hjemmesiden er på plads, og de fleste ”tovholderne” er fundet. Accept fra de eksisterende løbere under Atletik-klubben har været utroligt vigtig for mig, da de besidder en stor viden omkring løb.

Vi starter således op med 8 hold på forskellige niveauer. Helt nede fra begyndere, hvor vi lærer at løbe 5 km over 12 uger. Alle kan være med, da vi starter meget forsigtigt med 5 min gang og 1 min løb på begynderholdene. Efterfølgende lægger vi lige så stille mere løb til så man til sidst kan løbe 5 km uden pause.

På de øvrige hold vil der komme flere erfarne løbere på forskellige niveauer. Dette vil give den enkelte løber muligheder for at skifte hold, hvis man vil presse sig selv lidt mere. Omvendt giver det også mulighed for at tage en dag med lettere træning på et af de langsommer løbende hold.

I princippet kan alle lære at løbe – og nyde følelsen af det velvære man opnår ved at motionerer, man kan blive afhængig af at løbe og det er jo en fornøjelse. Mange mennesker har bare svært ved at komme i gang og komme ind i rytmen, med at løbe. Det sværeste er jo de 10 meter hen og ud af døren. Derfor vil vi gerne hjælpe folk i gang. Det er jo lidt nemmere at komme af sted når man ved nogle venter en.  Jeg kunne også godt tænke mig at inddrage nogle unge mennesker i klubben. Børn helt ned til 10 år kan sagtens følge med mor eller far på nogle af holdene. Så det er jo også en god måde at gøre noget sammen på. Det styrker familiebåndet.

Et andet tiltag ville være fællestræning eller intervaltræning en gang om måneden for samtlige hold, enten ved at låne atletikstadion eller finde en bakke ude i Sæbygaard skov. Det er jo kun fantasien der sætter grænser for træningsmulighederne. Vi vil være en social klub hvor vi ind imellem hygger bagefter med en kop kaffe eller en flaske vand i klubhuset ved Nordjyllandshallen.

Men først og fremmest skal vi have startet en klub, og jeg tror og håber at opbakningen er stor.

Vi løber hver lørdag kl. 9.00 samt tirsdag og torsdag kl. 18.00

Projekter som dette, kan man ikke håndtere alene og alle dem der har givet en hånd med, skylder jeg stor tak.

Jeg har haft fornøjelsen af at besøge en løbeklub på sjælland – en by på størrelse med Sæby. De kunne mønstre over 300 medlemmer i deres løbeklub. Dette faktum har været en drivende inspirationskilde for mig. Dette må også kunne lade sig gøre her i Sæby, slutter Per Værnhøj.

7 kommentarer til “På lørdag får Sæby sin egen løbeklub” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “På lørdag får Sæby sin egen løbeklub”

 • FLOT initiativ!

 • Richard Andersen

  Det er rigtig godt gået Per Værnhøj. Dejligt at der bliver noget for os, der er lidt tunge i det!

 • Fin hjemmeside og rigtig fint initiativ, håber der bliver en succes.

 • Richard Andersen

  Jeg må nok sige,at Sæby løbeklub fik en fantastiks start.Super flot fremmøde.Der blev løbet i 6 forskellige grupper,og vi glæder os til tirsdag aften kl 18 !!

 • Richard Andersen

  Det løber rigtig godt for Sæby løbeklub,vi har været mange hele sommeren,selvom om de fleste ,har været på ferie. Vi er ca 100 medlemmer,og skal nu til at starte en ny begynder hold op,så har du lyst at løbe,så vær ikke bange for at møde op! Alle kan være med! Mange af dem,der startede op på begynder holdet i maj,de løber idag 5km uden pauser,det er bare flot! Vi skal snart have en generalforsamling,foredrag,samkørsel til løb,og vi er mange der skal løbe 1/2marthon i Skagen i oktober mdr. Kom frit frem, hvis i har spørgsmål,så er i meget velkommen til at kontakte formanden Per Værnhøj eller mig Richard Andersen 60469680

 • Richard Andersen

  Dejligt at se,at Sæby løbeklub havde stor succes ved Skagen Marthon. Løbernes trænning igennem sæsonen bar stor frugt!. Vi løber igennem hele efterår/vinter og sætter os nye mål. Kom og vær med,vi har løbe grupper hvor alle kan klare sig!
  I kan få flere oplysninger hos mig Richard Andersen tlf 60469680

 • Richard Andersen

  En stor dag for Sæby løbeklub 1års fødselsdag. Dejlig at se,at der kommer flere og flere løber i klubben. Vi løber hver tirsdag og torsdag kl 18 og lørdag kl 9. Der er grupper for alle, så kom og vær med,vi har det så hyggeligt og sjov. vh Richard Andersen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På lørdag får Sæby sin egen løbeklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger