Historiens vingesus over Frederikshavn den 20. – 22. maj

Historiens vingesus over Frederikshavn den 20. – 22. maj

16. april 2011 - kl. 0:25 - af

Når Stützpunkt Nord blænder op for genfortællingen af besættelsestiden og befrielsen i Frederikshavn, bliver det med et særligt historisk vingesus.

Lørdag den 21. maj kl. 10 vil en række af luftens veteraner som JU52, DC3, Spitfire og Harward overflyve Frederikshavn by og omegn, som en del af den historiske genfortælling af perioden 1940-1945. Flyene går på vingerne i Norge, Sverige og Tyskland, hvor veteranflyentusiaster er begejstrede for, at de kan være med i levendegørelsen af en fælles historie i Frederikshavn.

En genfortælling af besættelsen og befrielsen
Frederikshavn og Stützpunkt skaber den 20.-22. maj 2011 en historisk levende autentiske ramme for en genfortælling og levendegørelse af begivenheder og hverdagsliv i besættelsestidens Frederikshavn.

Allerede fredag den 20. maj kl. 19.00 byder Foreningen Stützpunkt Nord i samarbejde med Det Musiske Hus og Frederikshavn Teaterforening op til en musikalsk åbning af Stützpunkt Nord 2011. Der bliver rig mulighed for at komme i den rette 1940-tals stemning med Liva Weel Cabaret og Big Band Swing.

Hovedbegivenheden lørdag den 21. maj begynder kl. 10.00 om formiddagen i Frederikshavn midtby, hvor scener fra besættelsen og 1940’ernes hverdagsliv genskabes.

Den levende historiefortælling fortsætter om eftermiddagen på Bangsbo Fort, som åbner det imponerende bunkeranlæg for publikum og fortæller om fortets historie og betydning for den tyske værnemagt. Afrundingen på eftermiddagen bliver en festlig markering af befrielsen, når allierede militærkøretøjer kommer kørende med flagende børn og voksne, der fejrer freden og friheden.

Aftenen er henlagt til Plantagen i Frederikshavn, der danner ramme om stemningsfuld alsang efterfulgt af en officiel mindehøjtidelighed Frederikshavn Krigskirkegård, hvor mere end 1.300 faldne soldater og civile ligger begravet. Ved denne mindehøjtidelighed, hvor alle er velkomne, deltager repræsentanter fra den engelske og den tyske ambassade samt Frederikshavn Kommunes borgmester Lars Møller.

Stützpunkt Nord giver os en helt enestående mulighed for, at England, Tyskland og Danmark kan stå side om side den 21. maj og sammen vise vores respekt for de mennesker, der ofrede deres liv for freden og friheden under

2. Verdenskrig. Det glæder mig meget, at den engelske og tyske ambassade medvirker ved denne officielle mindehøjtidelighed, og jeg håber, at rigtig mange borgere og gæster vil støtte op om arrangementet, udtaler borgmester Lars Møller

Sindal Lufthavn og Sæby Flyveplads åbner for publikum
Sindal lufthavn i samarbejde med Sindal Flyveklub og Sæby Flyveplads vil i anledning af Stützpunkt Nord være vært for åbent hus arrangementer søndag den 22. maj 2011. Her vil besøgende få lejlighed til at komme tæt på de smukke historiske fly, der deltager i markeringen af Stützpunkt Nord i og over Frederikshavn dagen før. For de eventyrlystne vil der også blive mulighed for at købe sig til en rundflyvning.

Læs mere på www.stutzpunktnord.dk

Stützpunkt Nord er en del af Frederikshavn Kommunes Karizma tænkning: At involvere og engagere personer og foreninger i udvikling af nye oplevelser.

Stützpunkt Nord er et projekt under Frederikshavn Kommunes Center for Kultur og Fritid i samarbejde med Nordjyllands Kystmuseum og en lang række frivillige foreninger.

Projektet er organiseret gennem Foreningen Stützpunkt Nord, hvor enkeltpersoner, familier, foreninger og virksomheder kan tegne medlemskab.

Entré på Bangsbo Fort den 21. maj: 50 kr. for voksne – gratis for børn under geværhøjde.

Transport den 21. maj med veteranbus og andre veterankøretøjer fra Kirkepladsen til Møllehuset tur/retur – billetpris: 20 kr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Historiens vingesus over Frederikshavn den 20. – 22. maj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER