Flot 4. plads og royalt håndtryk til ung Sæbynit

Flot 4. plads og royalt håndtryk til ung Sæbynit

14. april 2011 - kl. 0:55 - af

Prins Joachim uddelte sammen med tv-vært Lise Rønne og forskningsdirektør i Novozymes, Per Falholt, kontante præmier for 230.000 samt en lang række rejselegater til fremtidens store håb inden for forskning og naturvidenskab, da der mandag var finale i Danmarks største talentkonkurrence inden for naturvidenskab, Unge Forskere, på Københavns Universitet.

24 finaleprojekter var udvalgt blandt over 800 indsendte projekter fra grundskoler og ungdomsuddannelser over hele landet. Elever fra grundskolen deltog i konkurrencen “Natur & Teknik”, mens gymnasieniveauet deltog i “Unge Forskere og Opfindere”.

Blandt finaledeltagerne i sidstnævnte kategori var to der elever fra Dronninglund Gymnasium, Kristina Søborg Pedersen og Rikke Stenbak Sørensen, der bor i Sæby. Rikkes projekt omhandlede medicinske anvendelser af nanoteknologi. Hun fik en 4. præmie, som udløste en check på 3.000 kr. Desuden havde hun den glæde at opleve, at projektet blev nævnt af Prins Joachim i indledningen af hans tale ligesom Hans kongelige Højhed havde bemærket at enkelte uddannelsessteder havde mere end en finalist.

Kristina Søborg Pedersen, hvis projekt omhandlede PET-Scanning, modtog en 3. præmie, som udløste en check på 5.000 kr. og en rejsepræmie til Intel ISEF. Konkurrencen afholdes i USA i maj 2012.

Både Kristina og Rikke deltog i konkurrencen med deres studieretningsprojekt fra gymnasiet, og det var deres kemilærer, Dorte Christensen, der havde foreslået dem at tilmelde sig konkurrencen. De har nu begge fået sig en oplevelse for livet.

Finalen for Unge Forskere fandt sted under stor bevågenhed fra blandt andet en række repræsentanter fra dansk erhvervsliv, universiteter og pressen.

Unge Forskere arrangeres af Dansk Naturvidenskabsformidling,der er en erhvervsdrivende fond med formålet at “skabe begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge.”

Der kan læses mere om finalen og projekterne på:  www.ungeforskere.nu

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flot 4. plads og royalt håndtryk til ung Sæbynit' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER