Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

12. april 2011 - kl. 10:09 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Renten stiger
Danmark
Det er slut med rekord lave renter. Nationalbanken hævede i sidste uge udlånsrenten og fulgte dermed den Europæiske Centralbank (ECB), der satte sin styrende rente op. Privatforbruget vil selvfølgelig kunne mærke rentestigningen, da husholdninger med rentetilpasningslån umiddelbart vil få højere renteudgifter. Vi går dog fra en situation med historisk lave renter mod en situation med renter på et mere normalt niveau, hvilket ikke burde vælte husholdningernes budget. Huspriserne vil formentlig også blive ramt af rentestigningen, da det, alt andet lige, vil blive dyrere at købe hus. Huspriserne er allerede faldet svagt de seneste måneder, blandt andet som følge af, at markedsrenterne allerede er steget. Vi venter, at huspriserne vil fortsætte med at falde svagt i løbet af året.
Der er fortsat ikke nogen tegn på, at industrien for alvor er kommet ud af krisen endnu. Industriproduktionen faldt skuffende med 4,6 % fra januar til februar. 2011 starter dermed svagt for industrien, og en del af den spæde fremgang, industrien oplevede i 2010, er således forsvundet igen. Det er imidlertid heller ikke meget fremgang at spore i de kommende måneder. Indikatoren for erhvervstilliden i industrien viser, at virksomhedernes forventninger til fremtiden har været svingende og svagt faldende de sidste på måneder. Tal for dankortomsætningen viser derimod, at det privatforbruget er inde i en positiv udvikling. I alt er dankortomsætningen steget med 2,0 % i året første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal sidste år. Selvom man i dette tal skal tage højde for prisstigninger, så tegner det ikke desto mindre på fremgang i privatforbruget, hvilket er en god nyhed for dansk økonomi.

Renter
Den Europæiske Centralbank (ECB) hævede i sidste uge sin styrende rente med 0,25 %-point til 1,25 %. Renteforhøjelserne var fulgt ud vente. På pressemødet i forlængelse af rentebeslutningen udtrykte ECB ikke yderligere bekymring for inflationen, hvilket dermed ikke giver anledning til at ændre i forventningerne til de kommende rentestigninger. Det er således fortsat vores forventning, at ECB sætter renten op hver tredje måned året ud. En væsentlig faktor der kan ændre dette billede er imidlertid de fortsat stigende fødevare- og oliepriser. Det er med til at forværre inflationsbilledet og kan fremrykke rentestigningerne.
I Danmark fulgte Nationalbanken som sædvanligt trop og valgte dermed at sætte udlånsrenten op med 0,25 %-point fra 1,00 % til 1,25 %. Som led i fastkurspolitikken venter vi, at Nationalbanken vil fortsætte med at ”skygge” ECB og således også hæve renten med tre måneders mellemrum resten af året.
Vi venter en relativt stille uge på nøgletalsfronten i euroområdet. Det er imidlertid værd at holde øje med en række af ugens taler fra ECB-medlemmerne. I USA er offentliggørelsen af tal for detailsalget og inflationen i marts blandt de vigtigste begivenheder der kan påvirke renterne.. Desuden holder et par af de mest fremtrædende medlemmer af den amerikanske centralbank taler i næste uge. Endelig ventes uroen om det amerikanske budget og gældsloftet at fortsætte i de kommende uger, hvilket også vil påvirke renterne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger