Sæby Handelstandsforenings formand er forundret!

Sæby Handelstandsforenings formand er forundret!

7. april 2011 - kl. 5:50 - af

Efter gårsdagens udgave af Sæby Folkeblad, hvor Handelstandsforeningens økonomi blev debateret, har formanden valgt at tage til genmæle overfor Ole Rørbæks indlæg og sendt denne kommentar til SaebyAvis.dk

Da der endnu er ikke sendt regnskab ud, synes jeg måske, at det er lidt overilet, når Ole Rørbæk, i Sæby Folkeblad begynde at udtale sig om Sæby Handelstandsforennings økonomi. Det er noget vi i bestyrelsen har haft megen fokus på og stadig har. Vi har mod et tidligere negativt regnskab skabt et positivt resultat trods mange udfordringer og faldende indtægter. I 2010 har vi sparet rigtig mange penge, takket være det store frivillige arbejde der er lagt i tingene, hvilket også tydeligt fremtræder af regnskabet. Vi har formået at forøge vores aktivitetsdage samt -niveau, men skal vi opretholde samme niveau, tyder meget på at kontingentet skal stige.
Vi har ligeledes fået et tættere samarbejde med Sæby Turistforening, som jo virkelig er dem, der er med til at lokke både nordmænd og svenskere til Sæby, hvilket vi slet ikke har budget til, men der er stor synergieffekt i at gå endnu mere sammen med Turistforeningen, da vi jo arbejder på samme sag om at få turisterne til byen og dermed i vores butikker.
Det ville da være skønt med en handelschef! Så kunne formanden og ham/hende også supplere hinanden, men jeg kan bare ikke se, hvor pengene skal komme fra, der er jo kun medlemmerne til at betale, men hvis Ole Rørbæk og Hans Ole Kalhøj har svaret på dette, hører vi det meget gerne.
Med hensyn til tomme lokaler i midtbyen, kan det ikke undgås at en by har tomme lokaler, jeg vil endda sige, at vi ikke er så hårdt ramt i Sæby på det område -trods efterveer fra finanskrisen – som Frederikshavn og Hjørring. Alle lokaler er revet væk i Vestergade (gågaden). og de få der står tomme, har desværre stået i lang tid, og det ville da også være skønt hvis de blev lejet ud.
Jeg mener dog ikke, det er en sag, Handelstandsforeningen skal være foregangsmand ved. Vi skal varetage vores medlemmers interesser, og det gør vi ikke, hvis det er os, som skal ud og opsøge potientelle lejere/butikker til at placere sig i Sæby. Det er en balancegang, hvor vi selvfølgelig gerne vil være behjælpelige, hvis der er en direkte forespørgsel på lokaler i Sæby, men at opsøge bestemte erhverv vil helt sikkert støde nogle af foreningens medlemmer.
Vedrørende sagen om den meget omtalte byggegrund i Sæby midtby, har vi i flere år prøvet at få gjort noget ved det – dog uden held – og vi kan ikke gå imod ejendomsretten. Ejeren har holdt sig indenfor de pågældende regler. Vi har haft dialog igang med kommunen, om at være behjælpelige med at gøre grunden lidt mere appetitlig at se på med græs og nogle bænke, men det ville så blive for egen regning, slutter Helle Kjær Nielsen formand for Sæby Handelstandsforening.

5 kommentarer til “Sæby Handelstandsforenings formand er forundret!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Sæby Handelstandsforenings formand er forundret!”

 • Det er s.. godt skrevet…… Gad godt høre hvad den kære Ole Rørbæk vil sige / pive over hvis Handelstandsforeningen feks. sørge for at Elgiganten kom ind i de gammel Aldi / Rema lokaler ???

 • HANS OLE KALHØJ

  HEJ ALLE I SÆBY
  LIGE FOR AT SLÅ FAST OMKRING DE SIDSTE DAGES SKRIVERIER.
  JEG HAR PÅ INGEN MÅDE NOGEN TRO PÅ AT JEG ELLER NOGEN
  ANDEN KAN UDRETTE MIRAKLER VED AT STILLE OP TIL SÆBY
  HANDELSTANDSFORENING.JEG GØR DET KUN FOR AT JEG HAR
  LYST TIL AT GØRE ET STYKKE ARBEJDE FOR SÆBY.I MÅ PÅ INTET
  TIDSPUNKT TRO AT DET ER FOR AT MODARBEJDE NOGEN – DET ER
  KUN FOR EVT. AT DELTAGE I ET SAMARBEJDE – BEMÆRK SAMARBEJDE
  HUSK VI LØFTER I FLOK – FOR AT BYEN BESTÅR SOM AKTIV HANDELSBY
  HUSK NU DET ER IKKE FOR AT LAVE NOGEN FORM FOR BALLADE I
  FORENINGEN – DET ER KUN FOR AT HJÆLPE TIL
  MED HENSYN TIL TOMME LOKALER ER VI JO SLET IKKE HÅRDT RAMT
  DET SER JO SUPER UD I SÆBY MED NY HØREKLINIK OG FRISCO IS
  RIGTIG GOD DAG FRA HANS OLE KALHØJ

 • Ulla Pedersen (Bambi)

  Hej !
  Jeg er trofast kunde i Sæby og tidl. mangeårig forretningsdrivende. Jeg synes handelstanden gør det rigtig godt og nyder at komme i forretningerne. Med hensyn til tomme butikker kan det ikke undgåes og jeg kan sige at mit forbrug alene ikke kan holde alle forretninger i live. Jeg kender ikke Handelssstandens økonomi, ville egentlig gerne være støttemedlem, hvis det kunne gavne. Når det er sagt er det ikke til gavn for handlen og det trækplaster arrangementer kan give jo kan være – her tænker jeg især på open by night arrangementer – eller i sommerperioden hvor der foregår rigtig meget, men hvor der blandt handelsstandens medlemmer ikke engang er enighed med hensyn til annoncerede åbningstider. Jeg vil sige det er OK med at opstille til et valg i jeres forening, vi vil jo ikke undvære jer – jeg forstår bare ikke at den samme person gang på gang melder sig og kritiserer?? hvor mange bolde kan dette menneske holde i luften. Til slut vil jeg sige miraklernes tid er ikke forbi – med hensyn til handel er det vigtigt at kunne bibeholde lokale kunder, men så sandelig også at tiltrække kunder udefra. Så klø bare på som Bestyrelsen har gjort og se af at bakke hinanden op i stedet for Ole Rørbæk Jensen hænge nogen ud . God arbejdslyst jeg skal gerne bruge de penge jeg har i Sæby. Venlig hilsen Ulla Bambi Pedersen

 • Edel Sørensen

  Jeg gør,hvad jeg kan for,at holde liv i Sæbys forretninger,køre aldrig til FR-havn ell. Aalborg,føler mig bedst tilpas i små forretninger,og ,hvor man kender personalet.Synes Sæby er en hyggelig handelsby..Edel Sørensen.

 • Mette Gregersen

  Ja den nye bestyrelse skal vel lige have tid til at komme igang. Den er meget ny så mon ikke vi lige skal klappe hesten 🙂

  Jeg/vi handler også i Sæby alt det jeg kan. Kører kun til Fr.havn hvis alle andre muligheder er prøvet. Hvis Sæby skal overleve må vi lokale altså støtte op. Vores turistbureau må også lægge ekstra pres på at turisterne bliver i Sæby for at handle. Det gælder også spisestederne.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Handelstandsforenings formand er forundret!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger