Pressemeddelelse vedr. proces for afskedigelse ….

Pressemeddelelse vedr. proces for afskedigelse ….

7. april 2011 - kl. 12:46 - af

… af lærere i Frederikshavn Kommune. Proces for lærerne efter aftale med Danmarks Lærerforening.
Processen med at finde frem til det endelige antal overtallige lærerstillinger i skolevæsenet er nu i gang. Man følger samme retningslinjer som tidligere år, og disse er aftalt mellem Frederikshavn Kommune og Danmarks Lærerforening. I begyndelsen af maj vil de berørte lærere få endelig besked.
Frederikshavn Kommune har hvert forår en proces for det kommende skoleårs planlægning, hvorunder også antallet af lærere afstemmes med antallet af oprettede klasser på de enkelte skoler. Det fører til tider til omflytninger af lærerne mellem skolerne, hvis fx elevtal og klassedannelser gør det er nødvendigt, og kan naturligvis også i sidste ende føre til afskedigelser.
– Proces- og tidsplan for overflytninger m.v. er aftalt med Danmarks Lærerforening, ligesom der er aftalt at iværksætte støtte- og afbødeforanstaltninger for de lærere, der i sidste ende vil blive mødt med en afskedigelse. Jeg er derfor tryg ved, at det foregår på bedste måde, selvom jeg naturligvis aldrig vil synes, at det er en optimal situation at skulle afskedige, siger Arthur Corneliussen, der samtidigt ønsker at anerkende, at der med de højere tal for forventede afskedigelser, som man har meldt ud i år, er større nervøsitet i lærerkredse, end der måske har været tidligere. Af samme grund er Frederikshavn Kommunes HR-afdeling opmærksom på, at der allerede fra den 13. april kan være behov for hjælp og støtte til lærere, der bliver overtallige på den skole, de hidtil har været beskæftiget ved.
– Det er vigtigt for mig, at melde ud, at vi på ingen måde forcerer processen; vi følger de spilleregler, vi har aftalt, og kommer på den måde frem til det lavest mulige antal berørte, understreger Arthur Corneliussen.

Processen er som følger:
Under forudsætning af at ressourcetildelingen er kendt for skolerne, melder skolelederne den 13. april ind til den kommunale administration, om der på den enkelte skole er overtallige lærere, som skal forsøges omplaceret til andre lærerstillinger i skolevæsenet. Der er hvert skoleår stillinger i spil til omplaceringer og overflytninger, ligesom der opstår ledige stillinger ved naturlig afgang i forbindelse med afslutningen af et skoleår. Kriterierne for beslutningen om, hvilke lærere, der er overtallige på den enkelte skole, er aftalt i skolernes MEDsystemer.
Fra den 13. april følger en periode frem til begyndelsen af maj, hvor man i skolevæsenet søger at omplacere flest mulige lærere til andre stillinger på andre skoler, hvor der måtte være behov for at ansætte nye lærere. Denne matchningsperiode rummer også dialog med de lærere, der er i spil.
På et møde i begyndelsen af maj gøres det endeligt op, hvor mange overtallige lærere der i skolevæsenet, og de enkelte, berørte lærere vil få besked straks herefter.
Direktør med ansvar for Skole og Ungdom, Heidi Becker-Rasmussen, udtaler, at der herefter vil blive optaget en dialog med de overtallige lærere og Danmarks Lærerforening med henblik på at træffe konkrete aftaler, der både kan forbedre situationen for den enkelte og som kan medvirke til at antallet af afskedigelser bliver færrest mulige.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pressemeddelelse vedr. proces for afskedigelse …. ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger