Rift om billetterne til ”Grimm, Grimmere, Grimmest!”

Rift om billetterne til ”Grimm, Grimmere, Grimmest!”

6. april 2011 - kl. 0:07 - af

Der bliver fyldt godt op med publikum, når Sæby-Scenen i uge 14 nok engang blænder op for ”Grim, Grimmere, Grimmest!”. Ungdomsholdet havde for 5 år siden så stor succes med forestillingen, at der kom flere opfordringer på at forlænge spilleperioden, hvilket dog ikke var muligt på det tidspunkt. Nu 5 år efter står Scenen klar med en forbedret udgave, som har fået tilføjelsen – Directors cut. En næsten helt ny ungdomsgruppe i alderen 14 til 22 år har sammen med de samme ledere kastet sig ud i opgaven. Og denne gang er der allerede nu god efterspørgsel på billetter. Af de 400 billetter til de 5 opførelser er der kun ca. 60 tilbage – lidt til fredag aften og ca. halvdelen til forestilling lørdag aften. Det gode salg skyldes bl.a. at Nordjyske Bank har købt en forestilling til et kundearrangement og Super Best har støttet med en sponsoreret lukket forestilling.

Med 21 unge mennesker på scenen, er Sæby-Scenens ungdomshold klar til at vise publikum en morsom festforestilling, bygget over fem af brødrene Grimms mest kendte eventyr.

Men lad jer ikke narre. Selv om man normalt forbinder eventyr med underholdning mest for de mindste, så er dette uden tvivl også en ungdoms/voksenforestilling.

Stykket er skrevet specielt til Sæby-Scenen, og foregår i et farce-agtigt tempo, hvor en fortæller fører publikum igennem handlingen i de fem eventyr. Dette er dog en ikke helt så let opgave, da eventyrfigurerne ikke altid opfører sig som forventet. Og de kære brødre, Jacob og Wilhelm Grimm, ville med garanti vende sig i graven, hvis de hørte det sprogbrug deres eventyrfigurer har tilegnet sig.

Forestillingen er spækket med musik og dans, og skuespillerne bryder konstant ud i sang fra Disneys kendte og elskede sangskat.

I de to timer stykket varer, vil publikum blive præsenteret for en god del af Sæby-Scenens store garderobe, så med langt over hundrede kostumer bliver der også travlt i omklædningsrummet.

I stykket møder vi blandt andet Hans og Grethe, hvis fattige, og ret egoistiske forældre efterlader dem i skoven, for at de ikke selv skal mangle mad på bordet.

I mange af de mere børnevenlige udgaver af eventyret, er deres mor skiftet ud med en stedmoder. Det skulle li’som bløde lidt op på det faktum, at hun er så ond, men i den originale fortælling er det faktisk deres mor, der overtaler den noget slatne fader til at efterlade dem i skoven.

Og nu hvor vi er ved stedmødre, så får de et usædvanligt dårligt ry af disse eventyr.

Med alle de sammenbragte familier, der findes i dag, må man håbe, at stedmødre er holdt op med at æde deres steddøtres lever og lunger, hvis det sku’ vise sig, at de vokser op og bliver smukkere end stedmoderen. Her er det selvfølgelig Snehvide der henvises til. Og hvad sker der lige for den prins, der finder hende, kold og død i en glaskiste? Straks bliver han forelsket i hende, og vil tage liget med til sit slot. Det kan da ikke være helt normalt, og i dag er den slags heldigvis også forbudt. Og nu hvor vi er ved Snehvide, så får hun til slut taget en hævn, der vil noget…

Igen en detalje man har udeladt i mange omskrivninger af eventyret, hvor de sidste

linier oftest lyder ”Og de levede lykkeligt til deres dages ende” I originalen omhandler de sidste linjer stedmoderen, og lyder således ”men henne over ilden stod der et par glødende jernsko, dem måtte hun tage på og danse, til hun faldt død om”

Stykket er blevet til efter idé af Karsten Legård og Margaretha Cedergren. Karsten står for manuskriptet, den spændende scenografi og kostumer mens Margaretha står for instruktionen, PR mm.

Som nævnt er der stadig billetter til fredag og lørdag aften d. 8. og 9. april kl. 19.00 begge dage.  Billetbestilling hos Margaretha Cedergren – bedste imellem 16 og 18.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rift om billetterne til ”Grimm, Grimmere, Grimmest!” ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger