Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

6. april 2011 - kl. 0:02 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Finansbarometer

Arbejdsmarkedet er vendt

Danmark

I sidste uge fik vi flere tal, som tegner positivt for udvikling på det danske arbejdsmarked. Først og fremmest viste offentliggørelsen af ledighedstallene for februar, at brutto-ledigheden faldt med næsten 3.000 personer i februar. Det var det største fald i ledigheden siden august sidste år, og det betyder, at ledigheden nu er på sit laveste siden maj sidste år. I de seneste måneder er bruttoledigheden faldet svagt, men tallene for februar bekræfter, at ledighedskurven er vendt, og at vi godt kan forvente, at ledigheden vil fortsætte med at falde. Vi venter således et svagt fald i ledigheden i 2011 og 2012.

Offentliggørelsen af tallene for erhvervstilliden indeholdt også gode nyheder for arbejdsmarkedet. Indikatoren for virksomhedernes beskæftigelsesforventninger viste, at en overvægt af virksomheder har positive forventninger til beskæftigelsen. Tager man højde for sæsonudsving, så er forventningerne steget stødt siden december og er nu på sit højeste i omkring tre år. Dette er en klar indikation af, at vi godt kan vente en stigning i beskæftigelsen i de kommende måneder.

Sidste uges tal bekræfter, at vi i øjeblikket ser en vending på arbejdsmarkedet, som vil udmønte sig i svagt stigende beskæftigelse og et fald i ledigheden. Arbejdsmarkedet er dog fortsat skrøbeligt og modtageligt over for negative overraskelser. Men overordnet set er det positivt for genopretningen af dansk økonomi, at vi ser positive takter på arbejdsmarkedet. Det vil være med til at gøre genopretningen selvforstærkende.

Renter

På forrige møde brugte formanden for den Europæiske Centralbank (ECB) Jean-Claude Trichet formuleringen ”stor årvågenhed” for at signalere, at en renteforhøjelse er nært forestående. En renteforhøjelse på 0,25 %-point bør således være helt sikker. I stedet vil det være værd at holde øje med budskaber angående tempoet i denne runde af renteforhøjelser og eventuelle signaler fra Trichet om, at dette ikke er begyndelsen på en række renteforhøjelser. I øjeblikket forventer markeder én renteforhøjelse pr. kvartal fra ECB i det kommende år, begyndende med april 2011. Det vil betyde, at renten ligger på ca. 2,00 % i januar 2012.

Det er bredt forventet, at Nationalbanken følger ECB og forhøjer den ledende rente med 0,25%-point til 1,30 % på torsdag kl. 16.00. Det er desuden muligt, at indskudsbevisrenten vil blive forhøjet med yderligere 0,05 eller 0,10 %-point, så den kommer op på 1,00 % eller 1,05 %.

Den Amerikanske Centralbank (FED) har også udtrykt en svag bekymring omkring stigende inflation. De forventes dog ikke at hæve renten foreløbigt. I øjeblikket forventer markedet, at FED hæver med renten med i alt 0,50 %-point inden januar 2012.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger