Gymnasieelev fra Sæby i finalen for “unge forskere”

Gymnasieelev fra Sæby i finalen for “unge forskere”

6. april 2011 - kl. 6:28 - af

Den 10-11. april er der finale for ”unge forskere” på København Universitet. Elever fra gymnasier og HTX har kunnet melde sig til konkurrencen ved at indsende deres studieretningsprojekt. Blandt finaledeltagerne er 19-årige Rikke Stenbak Sørensen fra Sæby,  der går i 3 G på Dronninglund Gymnasium.  Rikkes projekt omhandler medicinske anvendelser af nanoteknologi.

Der er udtaget 12 projekter til finalen, som er inddelt 3 grupper. Rikke deltager i gruppen geologi/fysik/kemi  og hendes projekt skal således konkurrerer med 3 andre projekter. Førstepræmien er på kr. 10.000, men derudover er der også mulighed for at sikrer sig deltagelse ved Stockholm International Youth Science Seminar, som strækker sig over otte dage og blandt andet indebærer deltagelse i Nobelprisoverrækkelsen.

Prins Joachim er protektor og vil stå for præmieoverrækkelsen sammen med tv-vært Lise Rønne.
Finalisterne er fundet blandt over 800 indsendte projekter.

Se mere om finalen og projekterne her:  www.ungeforskere.nu

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER