Fra kammermusik til kirkemusik

Fra kammermusik til kirkemusik

31. marts 2011 - kl. 12:18 - af

Sogneaften tirsdag den 5. april 2011 kl. 19.30 i Mariehuset.

Ivan Høiberg er organist ved Sæby Kirke, og han brænder for god musik. Ud over at spille på kirkens store orgel ved gudstjenester og kirkelige handlinger arbejder han også med musik i andre sammenhænge. Han komponerer f.eks. orgelmusik til præ- og postludier samt nye salmemelodier.
Ivan Høiberg udtaler: ” Jeg forstår ikke, hvad der menes, når man taler om, at klassisk musik har et støvet image. Jeg kan stadig gyse af fryd bare ved synet af et symfoniorkester klædt i sort og hvidt. Og jeg mener fremdeles at de store, gamles musik, Bachs, Mozarts, Haydns, Beethovens, Schuberts, Mendelssohns, dem alle sammen, er en levende og dagsaktuel virkelighed med bud, også til nutidsmennesker.
Det hænger igen sammen med mit kunstsyn: Jeg mener nemlig stadig, at kunstens fornemste mål er at styrke og højne “det indvortes menneske”, for nu at sige det med et gammelt, kirkeligt udtryk.”
Nu får vi chancen for at høre om de idéer og overvejelser, som er i komponistens værksted. Ivan Høiberg vil denne aften bl.a. fortælle om sit arbejde med at overføre kammermusik til kirkemusik, og vi kommer til at høre eksempler på hans musik.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra kammermusik til kirkemusik ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger