Følg processen i en Raku-brænding

Følg processen i en Raku-brænding

30. marts 2011 - kl. 4:59 - af

Lerhulen: Åbent hus lørdag den 2. april
Hobbykeramikerne i Lerhulen, Østervrå gentager efterårets succes med åbent hus. Denne gang med gæsteudstilling ved Jytte Brinkmann, Dybvad.

Det åbne hus er et kig ind i de tre – Britta Sørensen, Mette Laursen og Ulla Louring Sørensens værksted, hvor hylderne bugner af de seneste produktioner. Lidt nyt har vi også på hylderne, men vi må nok erkende, at vinteren har drillet os – især farverne har været rigtig svære at styre, lyder det fra de tre.

I efteråret havde vi åbent hus på en dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Raku-ovnen var tændt, og det blev noget af et tilløbsstykke. Så det vil vi forsøge at gennemføre igen, og håber naturligvis at vejrguderne vil være med os. I raku-brændingen brændes leret i en ovn med gasbrænder, hvorefter det afkøler i savsmuld og til slut vaskes i vand. En proces, der er meget svær at kontrollere, og derfor altid et forløb, som ingen helt kan vurderer slutresultatet af.  Leret går rent bogstaveligt gennem ild og vand, og det er altid meget spændende om tingene kan holde til hele processen.

Som noget helt nyt har vi denne gang en gæsteudstilling af glaskunst. Jytte Brinkmann fra Dybvad kommer med sit flotte glaskunst, og der vil helt sikkert være masser af påsketing på hylderne.

Så kig forbi vores værksted på Brinken 12 i Østervrå lørdag den 2. april fra midt på formiddagen til sidst på eftermiddagen. Vi har kaffe på kanden hele dagen, lyder opfordringen fra de tre piger.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Følg processen i en Raku-brænding' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER