Flotte søgetal til de gymnasiale uddannelser

Flotte søgetal til de gymnasiale uddannelser

27. marts 2011 - kl. 1:29 - af

DEN KOMPETENTE REGION: De unge nordjyder har også i år vist stor interesse for at starte på de fire gymnasiale ungdomsuddannelser.

I 2010 kunne gymnasierne flere steder fremvise rekordstor søgning til deres uddannelser, og det lader til, at denne tendens fortsætter, dog med enkelte udsving.

I Region Nordjylland er der samlet set 5451 unge, som gerne vil starte på det almene gymnasium, hf, erhvervsgymnasiet eller det tekniske gymnasium. Det er en stigning på 3,2 % set i forhold til 2010. Størst er stigningen på de almene gymnasier, hvor søgningen er gået frem med 5 % Det ser ud til, at også regionens mindre gymnasier tiltrækker de unge i stigende grad, da f.eks. Morsø og Dronninglund gymnasier også i år har oplevet fremgang.

En koordinerende rolle
Region Nordjylland har en koordinerende forpligtelse på ungdomsuddannelsesområdet til at sikre et geografisk relevant og dækkende udbud i Nordjylland, og Regionsrådsformand Ulla Astman er meget glad for de flotte søgetal, som gymnasierne kan fremvise

– Det er meget glædeligt, at søgningen er så stor i 2011, når man tænker på, at den kommer på baggrund af et usædvanligt stort optag i 2010. Nordjylland har brug for, at flere unge tager en ungdomsuddannelse, for at vi kan få en velkvalificeret arbejdsstyrke på sigt. At så mange unge viser interesse for de gymnasiale uddannelser, håber vi vil medvirke til, at flere starter på en videregående uddannelse i Nordjylland i de kommende år.

De almene gymnasier og hf
Der er i alt 3022 unge, som gerne vil starte på en almen gymnasial uddannelse (stx), og 854 unge der har søgt en 2-årig hf. Det er en samlet stigning på 4,3 %, svarende til landsgennemsnittet.

Christian Warming, rektor på Aalborg Katedralskole

– Det er glædeligt at så mange har valgt at søge en gymnasial uddannelse. Det er utroligt flot, at søgetallene viser fremgang i forhold til 2010, hvor ansøgertallet var rekordstort. Fremgangen fordeler sig over hele regionen, og den markante fremgang ses både på gymnasiet og hf. De gymnasiale uddannelser er indgangen til de fleste videregående uddannelser, og udviklingen vil betyde at endnu flere nordjyder i fremtiden vil få en videregående uddannelse. Der er ingen tvivl om at finanskrisen har givet de unge et klart signal om, at en god uddannelse bliver stadig mere afgørende for hvordan man klarer sig på arbejdsmarkedet.

Erhvervsgymnasierne og de tekniske gymnasier
Der er i alt 1019 unge, som gerne vil starte på handelsgymnasiet (hhx), og 555 unge der har søgt ind på de tekniske gymnasier (htx). Det er på niveau med optagetallene sidste skoleår.

Gert Blok Husum, uddannelseschef for hhx og htx på Erhvervsskolerne Aars

– Det er meget tilfredsstillende søgetal, som vi ser til de erhvervsgymnasiale uddannelser i år, idet vi har fastholdt de senere års høje søgetal. I de gymnasiale ungdomsuddannelserne har søgningen fra drengene i en periode svigtet, så pigerne fyldte mere og mere. Det mønster laver handelsgymnasiet nu om på: Vi oplever en stigende rekruttering af drenge til handelsgymnasiet, så de fleste skoler nu har godt 60 % drenge. Det er en positiv historie, at vi kan rekruttere og fastholde drengene i en tre-årig gymnasial uddannelse, der leder frem til videreuddannelse og som traditionelt også føder mange iværksættere.

Teknisk gymnasium har gennem de sidste tre år fastholdt flotte søgetal med mere end 500 nye elever om året, og ser vi længere tilbage, så har teknisk gymnasium siden 2007 haft en fremgang på over 30 %. Så det må siges, at de tekniske gymnasiers fokusering på naturvidenskab og teknologi er blevet kendt og anerkendt af eleverne.

Yderligere information
Siden 2007 er antallet af unge, der søger ind på en af de fire gymnasiale ungdomsuddannelser i Nordjylland steget med 15 %.

Generelt er der sket en positiv udvikling ift. andelen af unge, som får en ungdomsuddannelse. Ifølge Undervisningsministeriet er der nu ca. 86 % af de nordjyske unge, der forventes at få en ungdomsuddannelse. Det er det højeste tal i Danmark.

Den kompetente region
Region Nordjylland arbejder hele tiden for at tilføre endnu mere kompetence til landsdelen. De høje søgetal er med til at sikre en mere kompetent arbejdsstyrke i regionen i fremtiden.

Se mere på: www.regionaludvikling.rn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flotte søgetal til de gymnasiale uddannelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger