Generalforsamling i Sæby og Omegns Bevaringsforening

Generalforsamling i Sæby og Omegns Bevaringsforening

16. marts 2011 - kl. 1:07 - af

Sæby og Omegns Bevaringsforening afholdte mandag den 14 marts 2011 sin ordinær generalforsamling og der var et massivt fremmøde. De fleste af byhistorisk arkivs stole var blevet båret ind, inden der var sidepladser til alle.

Foreningens formand Lars-Henrik Hyttel fremlagde årsberetningen, hvor han fortalte at det havde været et stille år med enkelte gode og velbesøgte arrangementer.

Foreningen beklagede den beslutning som Nordjyllands kyst museum traf da de valgte at afskedige Sæbys museums leder. En urimelig beslutning som rammer Sæby meget hårdt.

Det lader til at den gamle politistation ”Retfærdigheden” fortsat vil bestå som en vigtig brik i lokal miljøet. Foreningen har også været inde med udtalelser og betænkninger omkring opstilling af vindmøller i landskabsmiljøet. Af tiltag i det ny år er der planlagt vandre ture i en af oplandsbyerne samt en byvandring i Sæby. Efterfølgende blev der flittigt spurgt ind til ”Retfærdigheden” og fremtiden for denne.

Sæby og Omegns bevaringsforening har haft en medlems tilbagegang det sidste år, dette kan være vanskeligt at forstå med de forestående byggeplaner i Algade og hele havneplanen, samt hele bymiljøet som de fleste ønsker at bevarer så intakt som muligt. Yderligere vil der også fremover være mulighed for at træffe andre medlemmer og udveksle erfaringer blandt husejer som har gamle huse i byen.

SAVE registreringen i Sæby er påbegyndt og her i foråret udvides planen til at dække hele Sæby. Formandens beretning blev sammen med regnskabet godkendt uden anmærkninger .

Der indkom flere gode forslag fra medlemmerne til arrangementer der kan afholdes i det kommende år.

Arnold Andersen kom med en historisk gennemgang af foreningen og trak sig for bestyrelsen med en tak til medlemmer og bestyrelse for et godt samarbejde gennem alle årene. Foreningen kvitterede med  at udnævne Arnold Andersen til æresmedlem.

Jens Thidemann viste gamle billeder fra Sæbys historie og det blev efterfulgt af en livlig og hyggelig debat ved det efterfølgende kaffebord.

Yderlig information om foreningen kan findes på foreningens hjemmeside www.bevar-saeby.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling i Sæby og Omegns Bevaringsforening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger