Pænt regnskab fra regionen i 2010

Pænt regnskab fra regionen i 2010

15. marts 2011 - kl. 11:36 - af

2010 slutter efter alt at dømme med et underskud i regionens regnskab på ca. 24 mio.kr. Trods underskuddet er det alligevel lidt af en solstrålehistorie, fordi det ved starten af året tegnede til et underskud på ca. 170 mio. kr.

– Gennem en ihærdig indsats fra ledere og medarbejdere er det lykkedes at nedbringe underskuddet. Det er jo sundhedsområdet, der er den store post for os, og det så ikke godt ud ved starten af 2010. Men det er lykkedes sygehusene at få bremset op for udgifterne, så alt nu tyder på et underskud næsten 150 mio. kr. under de første skøn. Det er altså imponerende, men er ikke sket uden konsekvens. Bl.a. at personalet må løbe stærkere, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Nyt smertensbarn

Som regionsrådspolitiker er det imidlertid ikke muligt at slappe af, når det handler om økonomi. For øjeblikket er det bl.a. praksisområdet og samhandlen med de andre regioner, som udvikler sig i forkert retning.
Nordjyder – og for den sags skyld danskerne generelt – bruger deres læge så meget, at udgifterne eksploderer.
Praksisområdet i Nordjylland har gennem flere år fået tilført flere penge. Alligevel viser årets første økonomirapport, at udgiften stiger 25 mio. kr. mere i år, end der er afsat i budgettet.

Derfor har regionsrådet i årets budgetforlig aftalt, at der bl.a. skal laves en kampagne om rigtig brug af de praktiserende læger – specielt med fokus på rigtig brug af lægevagten. Håbet er at ændre folks vaner i brug af læger.

Regionsrådet på pengejagt

Men der er som nævnt også andre problemområder. Derfor skal regionsrådet på en temadag den 28. april kigge på det omstillings- og sparekatalog, der allerede er lavet for 2011.

Økonomirapport 0 peger nemlig på et forventet underskud i 2011 på 50 mio. kr.

– Jeg er meget glad for, at sygehusenes store indsats har båret frugt – og de har fået styr på udgifterne – en tendens, der forhåbentligt holder i år også. Men ikke desto mindre skal vi altså i arbejdstøjet igen for at løse de nye økonomiske udfordringer. Det er ærgerligt, men nødvendigt at vi i næste måned skal i gang med at finde besparelser i indeværende budgetår, slutter Ulla Astman.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pænt regnskab fra regionen i 2010' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger