Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

15. marts 2011 - kl. 11:48 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Uændret inflation i februar

Danmark

I denne uge blev tallene for inflationen i februar offentliggjort. Tallene viste, at inflationen var uændret 2,7% å/å i februar sammenlignet med januar, hvilket mere eller mindre var på linje med vores forventninger – vi  orventede en inflation på 2,6 % å/å i februar. Det ser ud til, at de høje fødevarepriser på verdensplan er ved at slå igennem i de danske butikker. Fødevarepriserne steg således 3,2 % å/å i februar. At netop fødevarepriserne er begyndt at slå igennem på dansk inflation betyder, sammen med de høje energipriser, at inflationen vil stige i løbet af året. Vi forventer, at inflationen vil toppe på et niveau omkring 3,5 % i løbet af sommeren og ende på knap 3 % å/å set over året som helhed.

Renter

Markederne er på vej ind i mere usikkert farvand, som følge af jordskælvet i Japan, uroen i Nordafrika og Mellemøsten, samt spændingerne på PIGS-gældsmarkederne (Portugal, Irland, Grækenland og Spanien). Det har  i de seneste dage øget det nedadgående pres på renterne. Mere generelt tror vi, at den nuværende situation kan vare ved i størstedelen af marts, da de globale og regionale spændinger ikke ser ud til at forsvinde lige med det første. Hvis spændingerne på PIGS-gældsmarkederne vokser igen, bliver det interessant at se, hvordan det vil påvirke de tyske renter, når ECB (den Europæiske Centralbank) samtidig forhøjer renten. Vi så i november, da spændingerne sidst steg, at især de korte renter faldt, mens de lange renter lå stort set uændret. På baggrund af sidste uges overraskende skarpe budskab fra ECB er der større spænding end normalt om FOMC-mødet  pengepolitisk møde i den Amerikanske Centralbank) nu på tirsdag. Dog er der i de seneste udmeldinger fra Ben Bernanke ingen indikationer af, at Fed (den Amerikanske Centralbank) skulle brygge på større ændringer ved det forstående møde. Men der kan komme et par fingerpeg om, i hvilken retning centralbanken bevæger sig. For det første bliver det interessant at se, om der er gradvise ændringer i afvejningen af vækst- og inflationsrisici. Interessant bliver det desuden at se, om beslutningen er enstemmig, som tilfældet var i januar. Fed en af de eneste centralbanker, der endnu ikke enten er gået i gang eller forventes forøge renten i den nærmeste fremtid. Vi forventer ingen større ændringer på det kommende møde, men risikoen ser ud til i stigende grad at hælde mod højere pengemarkedsrenter i USA.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger