Spar Nord Sæby har taget de positive briller på…

Spar Nord Sæby har taget de positive briller på…

8. marts 2011 - kl. 17:17 - af

…og satser på flere forretninger og på igen at skabe kundevækst.

Det fastslog direktør Jan Gudiksen, da han aflagde den lokale beretning på aktionærmødet i Spar Nord Bankområde Sæby, der havde samlet ca. 600 deltagere i Sæby Fritidscenter.

– Vi vil være endnu mere synlige i bybilledet og forventer, at vores forretningsomfang øges med gennemsnitlig fem-syv procent pr. kunde. Samtidig forventer vi en kundevækst på netto ca. 50 kunder om året, sagde Jan Gudiksen, der aflagde sin første lokalberetning i Sæby efter at have afløst Steffen Nørgaard, der er tiltrådt som leder af Spar Nord Fonden.

Positive briller

– Vi er nu så langt ude af finanskrisen, at vi kunne tage de mere positive briller på, da vi i efteråret arbejdede med vores udviklingsplan, lød det fra direktøren. Der vil nok gå et par år mere, hvor virksomhederne vil holde lidt igen med investeringerne og de private husholdninger lidt igen med forbruget. Men der vil være positive vækstrater, og billedet vil være helt anderledes end de seneste par år.

Spar Nord Bankområde Sæby, der dækker den tidligere Sæby Kommune, havde sidste år en markedsandel på knap 41 procent, fremgik det af direktørens beretning.

Indlånsvækst

– Undersøgelser viser, at vi både på privat- og erhvervssiden ligger helt i top, når det gælder kundetilfredshed og loyalitet, tilføjede Jan Gudiksen. Han oplyste, at forretningsomfanget sidste år viste en vækst på 49 mio. kr. Udviklingen dækker over en vækst i indlånet på 60 mio. kr. og et fald i udlån på 10 mio. kr. samt en vækst i garantier på otte mio. kr. Det betyder, at bankområdets kunder i gennemsnit har forøget deres forretninger med banken med knap 14.000 kr.

Jan Gudiksen understregede, at både erhvervslivet og detailhandelen i Bankområde Sæby er på vej i den rigtige retning. I sammenligning med andre handelsbyer går det, som direktøren udtrykte det, ganske godt. Samtidig er der kommet mere gang i boligmarkedet efter et par stille år.

– Så alt i alt kan man sige, at 2010 ikke var så dårlig endda, fastslog Jan Gudiksen, der understregede, at finanskrisen er overstået. Også investeringsmarkedet er tilbage efter krisen. 2010 blev således et fornuftigt investeringsår både indenfor aktier og obligationer.

Omstrukturering

Han oplyste, at reaktionerne på sammenlægningen af Dybvad-afdelingen med Østervrå-afdelingen havde været både positive og negative. Nogle  kunder havde valgt at flyttet til et andet pengeinstitut. Overordnet set var beslutningen rigtig, idet omstruktureringen havde betydet et mere rentabelt bankområde.

– Rigtig mange har givet udtryk for forståelse for, at man også indenfor bankverdenen skal tilpasse sig en foranderlig  verden, hed det i lokalberetningen.

100.000 kr. til Skjold

– Det er helt afgørende for os, at vi lever i log lever med vores by og vores lokalområde, fortsatte Jan Gudiksen

Han oplyste videre, at Bankområde Sæby er involveret i 21 foreninger med et direkte sponsorat. Desuden støttes det lokale foreningsliv med donationer fra Spar Nord Fonden. I Bankområde Sæby blev det således sidste år til en samlet uddeling på i alt 357.700 kr.

I forbindelse med aflæggelsen af sin beretning overrakte Jan Gudiksen en check på 100.000 kr. til Idrætsforeningen Skjold i Sæby. Pengene, der skal bruges til etablering af et nyt lysanlæg på Sæby Stadion, blev overrakt Skjolds formand, Asger Mortensen.

Til aktionærrådet var der nyvalg til John Sørensen, Sæby, mens Frank Hejslet, Martin Andersen, Østervrå og Birgit Rafn, Ørtoft genvalgtes.

Beretningen for Spar Nords samlede virke blev aflagt af direktør Lars Møller fra hovedsædet i Aalborg. Begge beretninger gav anledning til flere spørgsmål og kommentarer.

På aktionærmødet, der indledtes med spisning, sørgede det lokale Ibsens Kapel for underholdningen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby har taget de positive briller på...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER