På skitur med Dronninglund Gymnasium til Le Corbier

På skitur med Dronninglund Gymnasium til Le Corbier

8. marts 2011 - kl. 11:04 - af

Destinationen var sat, og Dronninglund Gymnasium var endnu en gang klar til, at indtage de franske alper, nærmere betegnet Le Corbier.

Fredag morgen kl. 8 var godt 40 forventningsfulde elever samt lærerne Aase og Jens Peter godt placeret i bussen med kurs mod det franske. Omkring 24 timer senere, eller sagt med andre ord: Et par film, et utal af musiknumre, diverse bøger, blade og en nats søvn senere, slog vi øjnene op, med udsigt til herlige sneklædte bjergtoppe. Nu kunne det kun gå for langsomt med at få ski under fødderne. Dog skulle bussen først tømmes og maven fyldes, men inden middag var alle på ski, også dem der først skulle forbi udlejningen.

Le Corbier er nok mest af alt er kendt for sit familiepræget byområde, men hvor der stadigvæk kan nydes en øl eller to i nattelivet. Os unge studerende havde hele 310 kilometer piste at boltre os på, og det gjorde vi i den grad! Hver morgen klokken 10.00 PRÆCIST, var der mødepligt på midten af bakken til en omgang opvarmning med anvisninger fra Jens Peter. Dette sikrede at alle fik noget ud af dagen, og ikke bare sov tømmermænd ud, der måske var blevet erhvervet dagen forinden.

Sneen var en lidt blandet fornøjelse først på ugen, da mangel på snefald og for meget sol gjorde, at der kunne antydes en smule brun sne, der fortæller noget, at det kun er gangske få centimeter sne tilbage, men heldigvis faldt der mere sne i løbet af ugen. Så sidst på ugen endte det med, at pisterne næsten var perfekt, det var dog ikke den store oplevelse uden for pisten, men kan også være lige meget, da vi ikke måtte sådan noget.

Igen i år var det de to velkendte gymnasielærer Aase Munk og Jens Peter Sørensen, der stod for at arrangere denne tur, for 9. gang – og mange tak for det! Aase og Jens Peter var også ”skiinstruktører” på turen, og sørgede for at lære de lidt mere uerfarne deltagere grundprincipperne i det basale skiløb! De første par timer var det med tungen lige i munden ned af noget der knap kunne kaldes en piste, men allerede få dage senere kunne alle klare de røde pister, og som ugen gik, blev styrtene da også færre og færre.

Hele meningen med denne tur (ud over skiløbet), var det sociale aspekt i at være sammen med mange andre unge, man måske ikke kendte på forhånd, og på den måde skabe nye relationer på tværs af klasser og årgange. Og sådan gik det også. Alle kom på kryds og tværs af hinanden – bl.a. andet på after-skiing. For traditionen tro blev der nemlig hver dag lige efter pisterne lukkede holdt en ”after-ski”, det gik ud på, at folk mødtes til en smule løs underholdning, der skulle laves og udføres af eleverne (det kunne være alt lige fra musik quiz til diverse stafætter). Senere var de fleste elever så lige omkring den lokale bar La Fontaine – ganske hyggeligt.

Hele ugen igennem blev der også holdt endnu flere sociale arrangementer af vores rejseselskab, Happy Skiing, der havde sat to guider af specielt til vores tur, som skulle stå for alt lige fra pistevisning til picnic, fællesspisning og ikke mindst ”afskedsfesten” den sidste aften.

Og ja efter afskedsfesten skulle der jo så tages afsked, efter 7 skønne dage på ski var det atter til tid, at vende snuden mod Danmark igen. Tak til alle der var med på turen, og vi ses forhåbentlig igen næste år!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På skitur med Dronninglund Gymnasium til Le Corbier' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger