Udtalelse fra SF’s generalforsamling den 5.3.2011

Udtalelse fra SF’s generalforsamling den 5.3.2011

6. marts 2011 - kl. 11:26 - af

– Lad os så få det FT-valg, udtaler SF-Frederikshavn fra sin generalforsamling i Dansk Metals lokaler i Sæby den 5.3.2011.

Fronterne i dansk politik er trukket op på en måde, så vælgerne har klare alternativer at vælge imellem.

På den ene side VK, som tørrer de grådige og uansvarlige bankdirektørers finanskrise af på de mennesker, som besidder de færreste ressourcer: dagpengemodtagerne, efterlønsmodtagerne, de efteruddannelsessøgende, børnefamilierne, indvandrerne og u-landene. Oven i kommer nogle stramninger af den kommunale økonomi, som betyder centraliseringer, effektiviseringer og nedskæringer på velfærden. Til gengæld er de velhavende blevet forgyldt med årlige 6-cifrede skattelettelser.

De borgerlige italesætter nedskæringspolitikken som en genopretningspakke, men meningsmålingerne viser, at flere og flere vælger har gennemskuet bedraget.

Over for VKO står S og SF, som på landsplan har vist en anden vej, hvor den kollektive velfærd og investeringer i miljøarbejdspladser, skoler, daginstitutioner og ældreområdet styrkes, og hvor de velhavende kommer til at betale nogle af deres mange skattelettelser tilbage til fællesskabet.

VKO’s kommunalreform fra 2005 og benhårde styring af kommunernes indtægter og udgifter har tvunget byrådet i Frederikshavn til en række centraliseringer, bl.a. af skole – og institutionsstrukturen samt administrationen.

I SF forstår vi godt protesterne fra Skagen og Sæby imod koncentrationen af flere og flere aktiviteter i Frederikshavn, men man skal huske, at det var VKO, der gennemførte kommunesammenlægningen i 2005 sammen med en benhård trimning af kommunernes økonomi. En S-SF regering vil øge bloktilskuddet og genindføre den kommunale handlefrihed.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udtalelse fra SF’s generalforsamling den 5.3.2011' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger