Hospice i Frederikshavn – et godt sted at være

Hospice i Frederikshavn – et godt sted at være

4. marts 2011 - kl. 5:43 - af

Kræftens Bekæmpelse i Sæby havde onsdag aften besøg af Hospiceleder Birgitte Nielsen fra Hospice Vendsyssel i Frederikshavn. Ca. 60 interesserede fik denne aften et meget godt indblik i hvordan dagen og livet former sig på et hospice.

Birgitte Nielsen er en ildsjæl, som på en gang er engageret i at udbrede kendskabet til den lindrende behandling og Hospicefilosofien, men hun er også sygeplejerske og leder, der vil patienterne, pårørende og de ansatte det godt – så Hospice Vendsyssel er et godt sted at være.

Hun pointerede, at ude i hjemmeplejen og på sygehusene udøves en rigtig god pleje til alvorligt syge og døende, men at Hospice har bedre vilkår for at hjælpe patienter, med meget svære problemstillinger i den sidste tid af deres liv. Det er altid en svær prioritering, hvem der skal have en plads, men udvælgelsen sker ift.hvem der har størst behov her og nu. De fleste patienter på Hospice har en kræftsygdom, mens et fåtal har lunge eller hjertesygdom.

Birgitte Nielsen viste billeder af Hospice Vendsyssel, af patienter og de ansatte krydret med mange fortællinger om patienter og deres sidste tid af deres liv, som det formede sig på Hospice. Man fornemmede helt duften og smagen af maden, roen, samværet, nærværet, musikken og de gode og sjove stunder, der også forekommer i dagligdagen. Patienternes livskvalitet er i højsædet og livsværdier respekteres, selv om det kan være en udfordring for personalet at forstå det andet menneskes måde at leve og tænke på.

Fortællingen om patienten Eigil, der nåede 3 indlæggelser på Hospice inden han lukkede øjnene, vidnede om et menneske, der på en gang var enlig, ensom og alligevel et givende menneske med ressourcer nok til at knytte venskaber med andre patienter. En patient, der nød gavn af plejen og de tværfaglige tilbud, som Hospice også indeholder, god nærende kokkemad, musikterapi, præst, læge, socialrådgiver, psykolog, fysioterapi og ikke mindst samværet med de frivillige, der hver især med deres personlighed bidrager til, at der er balance mellem liv og død.

At Hospice Vendsyssel er et godt sted at være for patienter, pårørende og de ansatte og at her leves livet til det ikke er mere, fik Birgitte Nielsen bestemt udtrykt med sine levende og rørende fortællinger.

Glædeligt er det nu, at Hospice Vendsyssel udvides til 9 pladser og det første spadestik til det nye selvejende byggeri tages i sensommeren 2011. Hospice Vendsyssel kommer til at ligge på Suderbovej i Frederikshavn og dermed kan arbejdet med de alvorligt syge og døende fremover fortsætte i de bedste rammer.

En kommentar til “Hospice i Frederikshavn – et godt sted at være” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Hospice i Frederikshavn – et godt sted at være”

  • Jeg har “desværre” haft min daglige gang på Hospice i Frederikshavn, hele 2 gange. Både i 2008 og 2010.

    Det har begge gange været helt fantastisk at se hvor engageret personalet er, og hvilket overskud de har både til patienten og de pårørende.

    Her er masser af varme og tryghed, altid en at tale med, virkelig et fantastik sted – når det nu ikke kan være anderledes.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hospice i Frederikshavn - et godt sted at være' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER