Topholdet Skovbakken undervurderede Sæby og tabte

Topholdet Skovbakken undervurderede Sæby og tabte

28. februar 2011 - kl. 14:53 - af

Historisk sejr til Sæbys 1 Division damer mod et af rækkens tophold Skovbakken fra Århus.

Sæby – Skovbakken         93-65

Det blev en historisk sejr mod rækken nr. 2 Skovbakken, da de var på besøg i Sæbys Fritidscenter denne weekend. I de 6 sæsoner Sæby har spillet i 1. Division, har de aldrig vundet over Skovbakken, så det var en stor forløsning, at det endelig lykkes. En fantastisk sejr og værdifulde point, som har gjort at Sæby nu rykker op på en 5 plads i rækken.

1 periode: Sæby kommer fint fra start. Gode bevægelser i angrebet og får hurtigt styr på forsvaret. Sæby ved det er et meget stærkt hold, de er oppe imod, så det kræver at spillerne er ”skarpe” lige fra start. Til denne kamp mangler flere af holdets, gaurds, her iblandt Signe Brandt, som var en af nøglespillerne og topscorer i sidste kamp, hvor holdet vandt mod Åbyhøj. Det har krævet en del omrokeringer på pladserne, men løbet af de første 5 minutter er stillingen 11-6 til hjemmeholdet, hvor fire forskellige spillere har budt ind med scoringer, så en okay start. Skovbakken får sig skudt varme, og de to hold følges ad men i de sidste minutter slutter Sæby dog bedst og fører ved periodeslutning med 25-16.

2 periode: Skovbakken åbner med en scoring, men Sæbys Charlotte Simonsen svarer hurtigt igen og sætter en 3 points scoring. Herefter får Sæby ”blod” på tanden, og i løbet af de næste 5 minutter får Sæby et ”run” på 16 -3. Specielt Sæbys Henriette Sørensen er godt skydende. Hun laver de 9 ud af 16 point. Skovbakken virker nu meget frustreret over. Selv om de kommer til scoringer, kan de ikke holde Sæbys ”angrebesstorm” hvor alt lykkes. Sæby scorer fra 3 points linen, under kurven fra mellemdistancen og med 100 % fra straffelinen. Flere af Sæby spillerne byder ind, så Skovbakkens forsvar er i vildrede. Da der bliver fløjtet af til halvleg, er stillingen 51-33 til Sæby.

3 periode: Nu vil det vise sig om hjemmeholdts psyke kan holde. For i netop denne periode er det tit gået galt. Gæsterne ligger ud med to scoringer, samtidig har de omjusteret deres forsvar for at imødegå Sæbys langskytter, som i første halvleg har sat 6 stk. 3 points scoringer. Det giver så til gengæld Sæbys spiller under kurven mere plads, og det udnyttes optimalt. I løbet af 3 minutter får hjemmeholdt et ”run” på 13-0. Her er det specielt Christina Legård, som gæsterne har svært ved at stoppe i feltet. Her får hun scoret 10 point ud af 26 i perioden. Skovbakken tager ”timeout” for at lukke mere af i feltet, men nu svarer Sæbys langskytter igen, hvor Charlotte Simonsen er godt skydende. Sæby vinder perioden 26-9, så stillinen er nu inden fjerde periode 77-42, der nu tror på overraskelsen. Den her kamp skal bare vindes.

4 periode: Skovbakken har spillet fysisk hårdt igennem hele kampen, men de sætter nu ekstra fysik på, men Sæbys spillere holder hovedet koldt og aftalerne. Sæbys høje centerspiller Nanna Jensen får fat i mange returbolde i begge ender under kurvene og får samtidig scoret flere point. Efter 5 minutters spil er føringen så sikker som 85-49. Skovbakken sætter nu alt ind. De er stærkt frustreret, men kommer dog til en del lette scoringer. Sæbys spillere virker nu sikre på sejren og er også trætte. Skovbakken vinder sidste periode, men uden at hjemmeholdet mister grebet om kampen, som ender med en overraskende sejr til Sæby på 93-65.

”En fantastisk sejr. Jeg er som træner ovenud tilfreds med vores spillere. vi havde flere spillere, der måtte spille på uvante pladser, men de gjorde det alle godt. Vi har det sidste stykke tid lagt vægt på skud fra distancen og straffekast samt angrebsspillet generelt, og det må siges at have virket. Vores to langskytter Henriette Sørensen og Charlotte Simonsen sætter hver 4 stk. 3 pointscoringer og har en scoringsprocent lige under 50 %. Det er virkeligt flot fra den afstand. Samtidig får vi 100 % på straffekast. Jeg er meget stolt af vores spillere, som ydede en rigtig flot holdindsats i denne kamp”, udtaler træner Henrik Hansen.

Næste kamp bliver en udekamp i lokalopgøret mod Aalborg næste weekend.

Scoringer for Sæby:

Henriette Sørensen 24 point, Charlotte Simonsen 22, Christina Legaard 16, Nanna Jensen 15, Gitte Schimmell 10, Line Ypkendanz 4 og Louise Munch 2 point.

Pr Sæby Basket   Sten Frederiksen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Topholdet Skovbakken undervurderede Sæby og tabte' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger