Forældrekøbslejligheder holder prisen bedst

Forældrekøbslejligheder holder prisen bedst

25. februar 2011 - kl. 10:27 - af

Forældrekøbslejligheder i landets fire største byer har klaret sig godt igennem krisen. Nye tal fra Spar Nord og Boligsiden.dk viser, at mens ejerlejligheder generelt er faldet godt 16 procent i pris de seneste tre år, er forældrekøbslejligheder kun faldt med syv procent.

Ejerlejligheder i de fire store uddannelsesbyer København, Odense, Aarhus og Aalborg har holdt prisen langt bedre end den gennemsnitlige ejerlejlighed – i hvert fald når det handler om kategorien af lejligheder, der typisk anvendes til forældrekøb, når børnene flytter hjemmefra. Det er især 1-, 2- og 3-værelses lejligheder med en pris op til 1,5 millioner kroner, som forældrene kaster sig over.

Købestærkt publikum

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er det et særligt købestærkt publikum, der efterspørger netop disse lejligheder, og det er ifølge cheføkonomen en af grundene til, at forældrekøbslejlighederne kun i mindre omfang er blevet påvirket af de generelle prisdyk på boligmarkedet.

– Det er vores opfattelse, at det typiske forældrekøb foretages af forældre, hvis økonomi ikke er blevet voldsomt påvirket af krisen. Det er folk med en god økonomi – typisk i form af stor friværdi i huset og en lang uddannelse – og de har råd til at købe en lejlighed til børnene, der ofte går i forældrenes fodspor og vælger at tage en videregående uddannelse, forklarer Jens Nyholm.

Mindst fald i Aarhus og Aalborg

Tal fra Boligsiden.dk viser, at en gennemsnitslejlighed i januar 2008 kostede 2,19 millioner kroner. I januar 2011 var dette tal faldet til 1,77 millioner kroner. Det svarer til et fald på 16 procent.

I modsætning hertil står forældrekøbslejlighederne, der i gennemsnit kostede 1,2 millioner kroner i januar 2008. I januar 2011 er dette tal kun faldet til 1,11 millioner kroner svarende til et fald på 7 procent. Faldet er mindst i Aarhus og Aalborg med henholdsvis 2,5 procent og 4,37 procent og størst i København med 10 procent.

– En anden tendens, der ofte følger i kølvandet på kriser, er en stigende lyst til at uddanne sig. Vi kan blandt andet se, at universiteterne sidste år fik 10 procent flere ansøgninger om optag, og det trækker naturligvis efterspørgslen efter de studieegnede lejligheder tilsvarende op, fortsætter Jens Nyholm.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forældrekøbslejligheder holder prisen bedst ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger